Unikali menininkė kopijuotojų nebijo | Diena.lt

UNIKALI MENININKĖ KOPIJUOTOJŲ NEBIJO

Menininkė Rebeka Bruder į jos paveikslą „Laukinė moteris“ siūlo pažvelgti bent du kartus. Pirmą kartą – iš toli, antrą kartą – stovint visiškai šalia.

Dėl technikos, kuria buvo tapomas, paveikslo vaizdas priklauso nuo nuotolio, iš kurio žiūrima. „Sukuriama optinė iliuzija, priklausomai nuo atstumo tarp žiūrinčiojo, ir paveikslo vaizdas darosi vis aiškesnis, realistinis, arba išnyksta, susiskaido“, – kalbėjo R.Bruder.

Iš paveikslo žvelgianti moteris laukine pavadinta neatsitiktinai. „Epitetą “laukinė„ panaudojau ne negatyviąja (pirmykštė, nekultūringa, neišsiauklėjusi), o dr. Clarissos Pinkolos Estes suformuluota prasme, kad laukinė moteris pasižymi tobulais instinktais, kūrybos aistra, išmintimi, nėra praradusi ryšio su gamta ir instinktyviąja savo prigimtimi“, – pasakojo menininkė. 

„Laukinė moteris“ tapyta po centimetrą. Kiekvienas kvadratėlis pieštas atskirai, kiekvienam individualiai parinktos spalvos, atspalviai.

Tokį tapymo būdą R.Bruder atrado studijuodama pas prof. Praną Griušį. „Ši technika yra tarytum šiuolaikinių technologijų ir tradicinės tapybos sintezė, kadangi, naudodama įprastas priemones – aliejinius dažus, drobę, tapau apie 1 kv. cm dydžio kvadratėliais, kurie, panašiai kaip pikseliai fotografijoje, sukuria konkretų vaizdą“, – aiškino menininkė.

Kaunietė tikino: tokiu būdu niekas netapo, ir abejoja, ar kas norėtų jos idėją kopijuoti. „Reikia įdėti per daug darbo ir laiko. Šiais laikais visi nori greito rezultato. Taip nutapyti paveikslą užtrunka apie tris keturis mėnesius“, – kalbėjo dailininkė.

Nors tokia technika jai labiausiai prie širdies, pleneruose ji tapo tradiciniu būdu. „Tapau su ekspresija, idėjų semiuosi iš gamtos“, – sakė R.Bruder.

Nors savo paveikslų populiarumu ir pirkėjų dėmesiu nesiskundžia, mergina, turinti Vilniaus dailės akademijos Kauno dailės fakulteto bakalauro ir magistro diplomus, pradėjo studijuoti teisę. „Kad ateityje badu nenumirčiau“, – juokėsi menininkė.

Vis dėlto ji sakė neįsivaizduojanti savo gyvenimo su tapymo, be meno. „Sutikčiau būti savanore, vesti meno terapijos užsiėmimus net ir kaliniams. Kodėl gi ne? Juk menas gali pakeisti kurio nors jų gyvenimą“, – įsitikinusi R.Bruder.

Jos įspūdingą „Laukinę moterį“ galima pamatyti Kauno paveikslų galerijoje. R.Bruder paveikslas yra pretendentas į „Geriausią 2012 metų kūrinį“. Savo simpatijas lankytojai gali išreikšti iki vasario 15 d. Nugalėtojai bus paskelbti vasario 16 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

ausra

komentaras straipsnio autorei: GAL NORS KIEK PLACIAU PASIDOMETU MENU (JEI JAU NUSPRENZIA RASYTI APIE MENA) UNIKALI MENININKE???!!! IS KUR TOKIE ZODZIAI? KIEKVIENAS MENININKAS YRA UNIKALUS, NES KIEKVIENAS TURI SAVO TECHNOLOGIJAS, BRAIZA, STILIU IR T.T. IR PAN. KAIP IR KIEKVIENAS MENO KURINYS!!! O IS TOKIU PIXELIU SUDELIOTI DARBAI ANAIPTOL NE NAUJIENA, VISAME PASAULYJE DAUGYBE MENININKU KURIA SIUO PRINCIPU!!! NET TOJE PACIOJE GERIAUSIO KURINIO PARODOJE BUVO TOKIU PRINCIPU SUKURTU DARBU!!! OI JUS RASYTOJAI :))!!! JUOKAS IMA IS TOKIU "INTELEKTUALU"

zivile

SUper !!!!

Antanas

Pleneruose tapo tradyciniu budu, ba nenor kad kas pamatitu kaip ji chalturija ;D
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS