V. Diawara: jeigu „Eurovizija“ vyktų Lietuvoje, neišvengtumėm incidentų | Diena.lt

V. DIAWARA: JEIGU „EUROVIZIJA“ VYKTŲ LIETUVOJE, NEIŠVENGTUMĖM INCIDENTŲ

  • 5

Atlikėjas, prodiuseris, menų fabriko „Loftas“ įkūrėjas ir nuo 1998 metų gyvuojančios muzikos grupės „Skamp“ narys Viktoras Diawara „Eurovizijoje“ Lietuvai atstovavo net du kartus – 2001 metais Kopenhagoje kartu su grupe „Skamp“ ir 2005-aisiais su projektu „LT United“ Atėnuose.

Dažnas, apsilankęs „Eurovizijos“ dainų konkurse, tvirtina, jog miestas, kuriame vyksta konkurso pusfinaliai bei finalas, tuo laiku gyvena itin šventišku ritmu. Kokie yra V.Diawaros atsiminimai apie konkurso karštinę?

„Atėnuose „Eurovizijos“ atmosfera jautėsi daug stipriau. Gatvėse kabojo plakatai, konkurso gerbėjai mus atpažindavo, sveikindavo, kiekvieną vakarą vykdavo vakarėliai, kuriuose prisistatydavo kiekviena šalis“, – prisimena V.Diawara.

Jis pasakoja, kad veiklos buvo daug – vieną diena vykdavo repeticijos, kitą – ekskursijos, spaudos konferencijos, net priėmimai pas miesto merą. Danijoje, pasak jo, tokios šventinės „Eurovizijos“ atmosferos nebuvo.

„Eurovizijos“ konkursas neretai pavadinamas viena didžiausių gėjų fiestų Europoje. Ar iš tiesų homoseksualai taip pamėgę šį konkursą? O gal tai tik stereotipinis požiūris?

„Išties, didžioji dalis „Eurovizijos“ gerbėjų yra homoseksualai. Tačiau nematau tame nieko blogo. Jie ten atvyksta gerai praleisti laiko, iki paryčių linksminasi vakarėliuose, tačiau visi – kultūringi žmonės“, - pasakoja V.Diawara. 

Pasak muzikanto, jeigu „Eurovizijos“ konkursas vyktų Lietuvoje, homoseksualų tema sulauktų didelio žiniasklaidos dėmesio ir galbūt net nemalonių incidentų. „Bet juk tai nebūtų gėjų paradas, vaikštantis po Vilnių. Visi jie – paprasti žmonės, norintys gerai praleisti laiką“, – sako Viktoras.

Vienas iš šiųmetinės Lietuvos nacionalinės atrankos užsienio komisijos narių, olandas Rene Romkes labai džiaugiasi „Eurovizijos“ konkurso metu ore tvyrančia džiaugsminga nuotaika ir užtikrintai sako – „Eurovizija“ yra užkrečiama!

„Kiekvieną kartą sutinki tiek daug naujų žmonių! Tarp „Eurovizijos“ fanų – jauni ir seni, merginos ir vaikinai, homoseksualai ir heteroseksualai. Visi jie pamiršta visas problemas, skirtumus ir pasineria į muzikos ir linksmybių siautulį. „Eurovizija“ – vienas didelis vakarėlis!“,- apie atmosferą „Eurovizijos“ dainų konkurse pasakoja jau ne vienerius metus konkurso šeimai priklausantis R.Romkes.

Nacionalinė atranka į konkursą nepalieka abejingų ir Lietuvoje. Tik prasidėjus atrankų maratonui ima virti aistros tiek tarp dalyvių, tiek tarp juos vertinančiųjų. Jau rytoj paaiškės, kas – Mia, Vaidas Baumila ar Monika Linkytė – vyks į „Eurovizijos“ konkursą Vienoje. 

Kadangi lietuviams „Eurovizija“ yra ne ką mažiau svarbi nei kitiems europiečiams, jie taip pat neatsilieka švęsdami. Jau rytoj, iškart po tiesioginės nacionalinės atrankos finalo transliacijos, dalyviai, svečiai ir visi „Eurovizijos“ gerbėjai skubės į Vilniaus senamiestyje įsikūrusį naktinį klubą „Mojo Lounge“, kurį įvyks nuotaikingas „Eurovizijos“ nugalėtojo pasitikimas, sveikinimas, o tada – šventė iki paryčių!

Nacionalinės atrankos į „Eurovizijos“ dainų konkursą finalas – jau rytoj, 21:00val., per LRT.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

kažin

...kas jiems patarė į sceną eiti apsirengus tarsi tarnaitė su arklininku, kurie paslapčia lipina romaną ir vogčiomis (BEJE, TARNAITĖ PATI PRISITRAUKĖ VYRUKĄ) pasibučiuoja? Ar taip ir eurovizijos publiką ims?

dfg

girdejau, kad kazkokio ten veikejo negalejo atleisti is darbo, nes jisai kadangi buvo gejus, pagrasino, kad pranes del diskriminacijos. Vienzo, jeigu kas neteisingai su Jumis elgiasi, reikia pagrasinti ir apsimesti gejum ir visur kreiptis del diskriminacijos

fgd

jeigu tas gejus elgiasi normaliai ir nerekia, kad jis gejus, del to isskirtinis, tai tegul buna sau
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS