V. ir A. Večerskiai apie santykius: jei nėra pasitikėjimo, nesinori eiti namo | Diena.lt

V. IR A. VEČERSKIAI APIE SANTYKIUS: JEI NĖRA PASITIKĖJIMO, NESINORI EITI NAMO

  • 3

Humoru ir lengva bendravimo maniera garsėjantis aktorius Adolfas Večerskis gyvenime yra patyręs gero ir blogo.

Ir gerais, ir blogais laikais šalia jo visada buvo žmona Viola Večerskienė, kartu su vyru per gyvenimą keliaujanti beveik 40 metų. Vienas kitą meistriškai papildydami jie kalba apie gyvenimo kokybę – poros mintys kartais priverčia kvatoti, kartais graudžiai siejasi su asmeniniais išgyvenimais ir nuoskaudomis.

Šimtai vaidmenų teatro scenoje, kino ekrane ir televizijoje, režisuoti spektakliai, vadovauta Lietuvos nacionaliniam dramos teatrui, sukurtas pirmas privatus teatras Lietuvoje – Adolfas neslepia, kad savo gyvenimą ir menininko karjerą dabar skirsto į du etapus: iki ir po 60 metų.

Mes jau pensininkai, sako aktorius, tarsi pripažindamas, kad gali sau leisti kalbėti daug ir atvirai.

„Įdomiausia tai, kad mano amžius man atidarė vartus iki galo. Manęs nebestabdo veikla, manęs nebestabdo valdžia, kvailos idėjos, aš galiu sakyti, kas man patinka. Aš ne visada sakau, nes nematau prasmės, susipykti su paskutiniais trimis likusiais draugais irgi nesinori“, – atvirauja A. Večerskis.

Karjeros apogėjuje aktorius gyveno Kanadoje ir studijavo Jungtinėse Valstijose. Džiaugiuosi tuo, ką man teko pamatyti ir patirti, ir niekada nesigiriu, kokias legendas sutikau Amerikoje ir su kuo ten teko dirbti, sako Adolfas, pažinęs garsiausius to meto Amerikos teatro aktorius, kino korifėjus, žymius šiandienos aktorius.

Tačiau viskas prasidėjo gerokai anksčiau – iškart po Sausio 13-osios, kai šeima, išvykusi pas gimines į Kanadą, tikėjosi ten pradėti naują gyvenimą. Sena istorija, šypteli pora, į daug ką atvėrė akis ir suteikė naujos patirties.

Grįžę į Lietuvą Večerskiai pradėjo gyventi kitaip. Kapitalizmo pamokos veltui nenuėjo – 1992 m. Adolfas įkūrė privatų teatrą „Vaidilos ainiai“ ir visai netrukus buvo pakviestas už Atlanto studijuoti Tarptautiniame meno institute Niujorke, kuriame mokėsi meno ekonomikos ir vadybos.

Pasak pašnekovo, būtent Amerikoje jis pradėjo rašyti pjeses. Galėjau tapti emigrantu ir kurti gyvenimą ten, bet Lietuvoje dėjosi per daug įdomių dalykų, prisimena teatro legendų Algės Savickaitės ir Henriko Vancevičiaus mokinys, pats įėjęs į lietuvių teatro ir kino istoriją.

Įgijęs įvairios patirties ir pažinčių Amerikoje aktorius grįžo į Lietuvą ir nustebo, kad viso to niekam reikia.

Visas pokalbis – laidos „Stilius“ reportaže.

GALERIJA

  • Viola ir Adolfas Večerskiai
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

nuomonė

Puikus,charizmatiškas aktorius. Jo įtaigi vaidyba suteikia įdomumo net vidutiniškiems filmams ar serialams.

Vagis

Kas paneigs ,kad nevagis?

Režisierius

Ką čia peza tas senukas ? Dar vienas "korifejus" atsirado, klojimo teatro žvaigždė. Koks iš jo aktorius ? Prie alaus bačkos "Žaldokynėje" jam tik kiurksot. Anerikoj mokėsi... Papasakot savo bobutės ožkai. Tai prieš 25 m. galėjai grižęs makaronus visiems kabint. Tokių besimokančių pilna Afrika. Ir ko ten išmokai ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS