V. Uspaskichas – apie garsias šalies moteris, vyro prigimtinį tikslą ir skyrybų priežastis | Diena.lt

V. USPASKICHAS – APIE GARSIAS ŠALIES MOTERIS, VYRO PRIGIMTINĮ TIKSLĄ IR SKYRYBŲ PRIEŽASTIS

  • 1

Tuo metu, kai Lietuvos politikos padangė suspindo moteriška energija ir Lietuvos valdžios vairą tvirtai perėmė damos, buvo ne tik tokių, kurie džiaugėsi, bet buvo tokių, kurie kritikavo.

Ir visai nesvarbu, kad jau XXI-asis amžius, tačiau vis dar atsiranda tokių, kurie teigia, kad moterį pati gamta sutvėrė ne karjerai, o šeimos židiniui kūrenti. Vienas tokių, kurie kritikuoja ir gaili karjeros siekiančių moterų yra skandalingai pagarsėjęs europarlamentaras Viktoras Uspaskichas.

Artėjant Kovo 8-ajai, Tarptautinei moters dienai, LNK televizijos laidoje „Bučiuoju. Rūta“ skandalingasis politikas savo žodžių neišsižadėjo. „Vyras ir moteris turi savo prigimtį. Kas turi šeimoje gimdyti vaikus, kad turi maitinti vaiką krūtine? Ir jeigu moteris pagal savo paskirtį turi atlikti šiuos dalykus, tai klausimas – kada ji suspės siekti karjeros? Karjeristės neatlieka savo prigimtinės pareigos“, – tvirtina politikas.

Europarlamentaras aptarė ir aukščiausius valdžios postus užimančias moteris: „Noriu, kad Viktorijai Čmilytei-Nielsen pasisektų atlikti Seimo pirmininkės darbą, bet ji vis tiek nesugebės atlikti savo kaip mamos pareigų pilnai, vaikai jos pasiges.“ Ingridą Šimonytę V. Uspaskichas sako mėgstantis kaip žmogų. Anot jo, ministrė pirmininkė pašventė gyvenimą karjerai ir nedalina savęs tarp darbo ir šeimos: „Aš nesu prieš, kad moterys, kurios neturi šeimos, darytų karjerą ar užimtų aukštus postus.“ O štai buvusiai šalies prezidentei Daliai Grybauskaitei V. Uspaskichas negaili kritikos ir tvirtina, kad ji yra viena nelaimingiausių Lietuvos moterų.

Vyro prigimtinė realizacija yra padaryti moterį laimingą. Jis turi apsaugoti moterį nuo lyderystės, nuo sprendimų priėmimo.

Šį ketvirtadienio vakarą, 20 val., LNK laidoje „Bučiuoju. Rūta“ taip pat svečiuosis įspūdingų karjeros aukštumų pasiekusios moterys. Viena jų, buvusi prokurorė, teisėja, o dabar advokatė Aušra Ručienė stebina savo drąsa atvirauti apie tai, apie ką daugelis moterų linkusios nutylėti. „Aš dirbu 24 valandas per parą ir esu moteris, kuri neturi buities. Visuomet turėjau namų tvarkytojas, aukles, nes man darbas būdavo labai svarbus“, – pasakoja advokatė. Dviejų dukrų mama prisipažįsta, kad vieną savo dukrų prižiūrėti auklei paliko vos vienos dienos amžiaus. „Vėlai vakare pagimdžiau, o ryte jau stovėjau teismo salėje, nes buvo bylos svarstymas“, – sako ji.

Viena elegantiškiausių Lietuvos moterų Izolda Gudelis sako dirbanti nuo 17 metų. Dabar moteris yra didžiulės kosmetikos ir parfumerijos įmonės rinkodaros vadovė. Laidos vedėjos Rūtos Mikelkevičiūtės paklausta, kodėl jai taip svarbu dirbti, juk galėtų tik mėgautis gyvenimu, Izolda tikina, kad nedirbti tiesiog nemokėtų. „O ir mano vyras su nieko neveikiančia moterimi nebūtų. Santykiuose svarbiausia netapti nematoma, reikia būti pilnaverte partnere, kuri galėtų įkvėpti vyrą“, – kalbės I. Gudelis.

Izoldai pritaria ir advokatė A. Ručienė. Nors savo dukras ji patikėjo auklėms ir augino jas netradiciškai, tačiau įskiepijo itin vertingas pamokas. „Aš labai myliu savo šeimą, bet savo mergaitėms daviau visai kitas pamokas. Aš jas mokiau ne gerai ištekėti, o karjerą daryti ir būti finansiškai atsakingomis už save. Nes turiu karčią praktiką savo darbe, kai ateina turtingo vyro moteris, kuri nieko neveikia, ir staiga vyras įsimyli kitą moterį –  jaunesnę, gražesnę ar protingesnę, ir pirmoji žmona lieka be nieko“, – pasakoja advokatė.

Vis dėlto, po atvirų karjerisčių išpažinčių, europarlamentaras V. Uspaskich savo nuomonės nepakeitė. Jis tikino, kad jo santuoka su verslininke Jolanta Blažyte žlugo dėl to, kad jis neapsaugojo žmonos nuo lyderystės. „Vyro prigimtinė realizacija yra padaryti moterį laimingą. Jis turi apsaugoti moterį nuo lyderystės, nuo sprendimų priėmimo. Ir kai vyras padaro moterį laimingą, jis pradeda realizuotis. Ir tada moteris pagal visatos struktūrą pradeda vyrą maitinti energija, žadinti jame vyriškumą, lyderiškumą.“

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Nuomonė

Viktoras visiškai teisus. O tos "garsios" moterys tiesiog meluoja ir neraudonuoja. Jau ką jos puikiai moka- tai vaipytis ir meluoti. .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS