Valentino dienos staigmenos: 7 idėjos romantiškai dienai | Diena.lt

VALENTINO DIENOS STAIGMENOS: 7 IDĖJOS ROMANTIŠKAI DIENAI

  • 1

Valentino diena – vieniems mėgstama ir laukiama diena, kitiems per daug komercializuota šventė. Tą dieną nebūtinai turite trykšti meile ir savo mylimąją ar mylimąjį apipilti raudonomis širdelėmis bei dovanomis. Tai diena, kai galite atsipalaiduoti kartu, skirti laiko vienas kitam ir pasimėgauti, kad esate pora.  Valentino diena gali būti mažas priminimas sustoti ir parodyti dėmesį savo antrai pusei kartu nuveikiant ką nors smagaus. Juk patirtys kartu ne tik sukelia geras emocijas, bet ir stiprina santykius.

1. Pusryčiai į lovą.

Dienos pradžia turi įtakos ir visos dienos nuotaikai. O ir skaniai pavalgę dažnai jaučiamės tiesiog geriau nei prieš tai. Štai jums „du viename“ pasiūlymas: antrai pusei paruošti skanius pusryčius, kurie taps gerų emocijų garantu visai dienai. Išrinkite mėgstamą mylimojo ar mylimosios patiekalą pusryčiams,  pradžiuginkite dar neragauta kava ar arbata, pagalvokite ir apie nekasdienišką pateikimą. Sakote banalu? Tuomet pusryčių pateikimą pritaikykite pagal savo mylimojo ar mylimosios skonį: gal tai kavos termose paruošimas išsinešimui į darbą Valentino dienos rytą ar slaptas mėgstamiausių užkandžių įdėjimas į rankinę ar striukės kišenę.

Shutterstock nuotr.

2. Pietų pertraukos staigmena.

Nors Valentino dieną šiemet švęsime ne savaitgalį, o ketvirtadienį, tai neturėtų būti priežastis visas staigmenas palikti tik vakarui. Idėja Valentino dienai: netikėtai aplankykite savo mylimąją ar mylimąjį darbe pietų pertraukos metu. Nepamirškite ryškiaspalvės puokštės jūsų merginai/žmonai ar mėgstamiausių skanėstų savo vyrui/vaikinui. Jei ištrūkti iš darbo nepavyks, puokštę gėlių arba maisto pietums juk galite užsakyti. Kita išeitis – mielas skambutis ar žinutė pasakant, už ką vertinate savo antrąją pusę.

3. Neeilinė vakarienė.

Kaipgi ši diena be romantiškos vakarienės. Visgi tam, kad ji taptų unikali, prireiks daugiau nei tiesiog užsirezervuoti staliuką restorane. Keletas idėjų Valentino dienos neeilinei vakarienei:

– Apgalvokite vietą. Apsilankykite ten, kur dar nebuvote – galbūt tai televizijos bokštas su nuostabia panorama ar naujas jaukus restoranėlis? Jei vakarą praleisti norite namuose, pasiruoškite aplinką: pakabinkite lemputes, uždekite žvakes. Galbūt namuose surenkite nedidelę iškylą ir jaukiai įsikurkite ant žemės.

– Pagalvokite apie meniu. Jeigu norite naujienų, rinkitės neišbandytas virtuves, pavyzdžiui, galbūt niekada kartu nevalgėte midijų? Gaminant namuose irgi galite išbandyti naujus skonius. Jei nenorite rizikuoti, rinkitės mėgstamą ir gerai žinomą patiekalo receptą, kurį gaminkite kartu – juk tai dar viena Valentino dienos patirtis.

– Neeilinei vakarienei įspūdžio suteiks ir naujos patirtys, tokios kaip šokolado ar sūrio fondiu išbandymas. Tai lengvai galite pasiruošti namuose arba paskanauti profesionaliai paruoštą jaukiame restorane. 

Shutterstock nuotr.

4. Atpalaiduojančios pramogos.

Dažnai per rūpesčius ir kasdienius darbus pamirštama, jog tiek kūnui, tiek sielai reikia poilsio. Pasiūlymas: Valentino dieną kartu su savo pora išnaudokite atitrūkimui nuo viso likusio pasaulio. Kad ir kas tai bebūtų – jaukūs pokalbiai su atpalaiduojančia arbata namuose ar profesionalus kūno masažas, Valentino dieną leiskite sau kartu su antrąja puse atsipūsti. O geram nugaros ar pėdų masažui nereikia daug – pasinaudokite mėgstamo kvapo eteriniu aliejumi. Nesvarbu, jog nesate masažų specialistas, svarbiausia savo mylimajai ar mylimajam suteikti gerų emocijų, o tokiu būdu parodytas dėmesys taps suartinimo garantu.

5. Laiko leidimas gryname ore.

Tai, kad meilės diena yra žiemą, visiškai nereiškia, kad švęsti Valentino dieną turite būdami viduje. Karštos arbatos termosas, keletas užkandžių ir leiskitės į pasivaikščiojimą po mišką. Pakvėpuosite gryno oro ir galėsite mėgautis akimirkomis tik dviese.

Kita šiek tiek vasaros naktis primenanti pramoga lauke – žvaigždžių stebėjimas. Žiemą akis į dangų pakeliame tikrai rečiau, bet tai nereiškia, jog  žvaigždžių šaltuoju metų laiku nepamatysite. Kelioms minutėms atsigulę ant sniego galėsite pamatyti nepaprastą reginį danguje. O turint daugiau laiko, galite keliauti į Molėtų observatoriją, kur teleskopu žvaigždes matysite dar ryškiau.

Pixabay nuotr.

6. Savaitgalio išvyka.

Visai nebūtina ieškoti bilietų į meilės miestu vadinamą Paryžių, juk ir Lietuvoje yra kur pakeliauti. O svarbiausia, jog kartu su mylimuoju ar mylimaja išvyksite, pakeisite aplinką ir tiesiog mėgausitės akimirkomis dviese. Pasukite galvą, kur galėtumėte išvykti Valentino dienos savaitgaliui: galbūt tai jūsų sodo namelis ar sodyba tarp miškų, kur jaukiai praleistumėte keletą dienų. Jei norite didesnių pramogų, atpalaiduojančio poilsio su SPA procedūromis, rinkitės Druskininkus, Birštoną, Anykščius ar pajūrį, kur rasite tiek ramų poilsį, tiek ir aktyvias pramogas.

7. Svajonės išpildymas.

Žinote, jog antroji pusė turi tam tikrą svajonę? Idėja Valentino dienos veikloms: pabandykite ją įgyvendinti. Galbūt tai įdomi ar ekstremali pramoga, kelionė į mėgstamiausią šalį ar dar paprasčiau – noras paragauti specialaus egzotinio maisto? O jei tiksliai nežinote, ko šiuo metu trokšta jūsų mylimasis ar mylimoji, pagaminkite „dovanų kuponą“, kurį jūsų antroji pusė galės panaudoti bet kada pasirenkant tai, ko trokšta labiausiai. Svarbu, jog įgyvendinant svajonę prisijungtumėte ir jūs, juk patirtis kartu bus ir prisiminimas, ir santykių sutvirtinimas.

Svarbiausia – kartu praleistas laikas, patirtys, todėl norint Valentino dieną praleisti turiningai, nereikia turėti milijono. Dažnai pasitelkus paprastas priemones, gimsta originalūs sprendimai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Sūduvis

Mylėti reikia kiekvieną dieną o ne tik mums svetimą, primestą godžių verslininkų, kažkokią mistinę dieną. Lietuviai būkit LIETUVIAIS o ne kaip papūgos mėgdžiokit svetimą raugą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS