A. Valujavičius – apie paskutines dienas vandenyne: skausmas yra laikinas, bet rezultatas – amžinas | Diena.lt

A. VALUJAVIČIUS – APIE PASKUTINES DIENAS VANDENYNE: SKAUSMAS YRA LAIKINAS, BET REZULTATAS – AMŽINAS

  • 8

Atlantą perplaukęs Aurimas Valujavičius ketvirtadienį feisbuke pasidalijo mintimis apie paskutines irklavimo dienas. Pasak keliautojo, jos buvo itin sunkios. A. Valaujavičius atskleidė, kas jam padėjo nepasiduoti.

„Paskutinės irklavimo dienos buvo sunkios, mažai miego, golfo srovė, nešanti ne ten, kur reikia, ir dar paskutinės jūrmylės, likusios ir prieš srovę, ir prieš vėją. Viskas viename susidėjo. Bet tada atsiminiau vieną iš Švarcnegerio interviu, kur jis pasakojo, kad skausmas yra laikinas, bet rezultatas amžinas. Todėl užsikodavau galvoje, kad nėra tų delnų degančio skausmo ir dar stipriau pradėjau kapoti paskutinius metrus. Kaip sakoma, buvo hard as fu*k, bet šypsodamasis per sukastus dantis Atlantui sakiau: seniuk, šiandien tu manes nepaimsi.

Mylių Atlantą, bet koja ant žemės jau balandžio 25 d. buvo padėta“, – rašė A. Valujavičius.

Primename, kad A. Valujavičius balandžio 25 d. vakare, po 22 val. Lietuvos laiku, baigė keturis mėnesius per Atlantą vienviete valtimi „Lituanica“ trukusią kelionę ir pasiekė Majamio pakrantę.

8 tūkst. kilometrų kelionę A. Valujavičius skyrė paminėti 90-osioms S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio per Atlantą metinėms, taip norėdamas užfiksuoti Lietuvos rekordą.

Keliautoją pakrantėje pasitiko apie šimtas žmonių su Lietuvos vėliavomis ir atributika.

A. Valujavičius šia kelione bandė pagerinti ir pasaulio rekordą, tikėdamasis Šiaurės Amerikos žemyną pasiekti per 110 dienų. Vis dėlto to padaryti nepavyko, nes sutrukdė vėjas. Kelionė užtruko ilgiau.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Šlove Lietuvai

Šlove didvyriams

Tuščias \\\\\.../////

reikalas.___Kada tas "didvyris" gydysis?

To 76 metė

1 Darius ir Girėnas skrido 2 Darius ir Girėnas skrido iš Amerikos į Lietuvą, o ne atvirkščiai. 3 Šitas pasirinktas maršrrutas, neturi nieko bendro Žamogaus valia yra padėti kitiems žmonėms, lenkime galvas sunkios ligonius slaugantiems, prižiūrintiems, stebintiems mirtis, palaikantiems artimuosius ir ir tt., o ne tuštiems darbams dėl greitos garbės.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS