Istorinė akimirka: A. Valujavičius įveikė Atlantą vienviete irkline valtimi | Diena.lt

ISTORINĖ AKIMIRKA: A. VALUJAVIČIUS ĮVEIKĖ ATLANTĄ VIENVIETE IRKLINE VALTIMI

  • 60

Keliautojas, irkluotojas Aurimas Valujavičius antradienį vakare po 22 val. Lietuvos laiku baigė keturis mėnesius per Atlantą vienviete valtimi „Lituanica“ trukusią kelionę ir pasiekė Majamio pakrantę.

8 tūkst. kilometrų kelionę 28-erių kaunietis A. Valujavičius skyrė paminėti 90-osioms S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio per Atlantą metinėms, taip norėdamas užfiksuoti Lietuvos rekordą.

Keliautoją pakrantėje pasitiko apie šimtas žmonių su Lietuvos vėliavomis ir atributika.

A. Valujavičiaus interneto svetainėje skelbiama, kad perplaukęs vandenyną irkline valtimi nuo žemyninės Europos iki žemyninės Šiaurės Amerikos dalies jis taps pirmuoju tai padariusiu lietuviu.

Į atvirą vandenyną A. Valujavičius išplaukė po ilgiau nei dvejus metus trukusio pasiruošimo rekordinei kelionei. Kelionė prasidėjo gruodžio 26 dieną nuo Europos krantų ir baigėsi Šiaurės Amerikos žemyne, užtrukusi 121 dieną.

Antradienio pavakarę keliautojas savo instagramo paskyroje parašė: „Majamis jau ne už jūrų marių, o visai čia pat!“.

Majamyje Aurimą pasitiko didelis būrys gerbėjų, taip pat ir jo šeimos nariai: tėtis, brolis.senelis.

Artėdamas prie kranto A. Valujavičius portalui delfi.lt pasakojo, ką darys pasiekęs Majamį, kada žada grįžti į Lietuvą. „Reikės susitvarkyti valtį, nes ji bus pakrauta į konteinerį, kad po truputį keliautų į Klaipėdą. Laukia kelios lietuvių bendruomenės, truputį Majamyje pailsėsiu. Užsuksiu į Čikagą ir tada į Lietuvą. Planuoju grįžti gegužės 7 d., bet dar nenusprendžiau – į Vilnių ar į Kauną“, – sakė A.Valujavičius.

Tuoj po keliautojo finišo savo feisbuko paskyroje jį pasveikino Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda.

„Valios jėga ir ryžtas nugali net vandenynus. Po 90 metų „Lituanica“ vėl drąsiai įveikė Atlantą.

Aurimas Valujavičius įrodė, kad rimtai pasiryžus viskas yra įmanoma! Jis tapo trečiuoju žmogumi pasaulyje ir pirmuoju lietuviu, perplaukusiu Atlanto vandenyną vienviete irkline valtimi.

Sveikiname ir didžiuojamės, Aurimai!“, – parašė G.Nausėda.

„Aurimas Valujavičius keliautojas“ „Facebook“ nuotr. 

A. Valujavičius vakar dieną tikėjosi, kad Majamį pasieks naktį iš pirmadienio į antradienį – tarp vidurnakčio ir 2 val. Vis dėlto taip neįvyko dėl techninių nesklandumų.

„Nelaukite, bičiuliai. Techniniai nesklandumai su uostais ir lietuvių bendruomenėmis. Todėl dabar sėdžiu ant inkaro ir laukiu patikslinto laiko ir uosto, kur atplaukti. Šiandien naktis užsiinkaravus. Nieko gero“, – socialiniame tinkle „Instagram“ vakar vakare parašė A.Valujavičius.

A. Valujavičius šia kelione bandė pagerinti ir pasaulio rekordą, tikėdamasis Šiaurės Amerikos žemyną pasiekti per 110 dienų. Vis dėlto tai padaryti nepavyko,  nes sutrukdė vėjas.  Kelionė užtruko ilgiau.

 

GALERIJA

  • Aurimas Valujavičius
  • Aurimas Valujavičius
Rašyti komentarą
Komentarai (60)

?

O kam reikėjo plaukti 8000 km, kai trumpiausias kelis 3000 km? Galima ir apie pasaulį plaukti

lietuviai-jus ciudai..??

Фсе-Прекрасно! если , A. Valujavičius įveikė Atlantą ..Так "и кто открыл -АМЕРИКУ"? - Испанцы,( Колумб) или португалци- " Вас ка дагама""))

Aš manau

kad jau tikrai bus galima už toki žygdarbį užkabinti ant kaklo bulvini medalį
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS