„Vario audros“ superfinale triumfavo Pajiešmenių orkestras | Diena.lt

„VARIO AUDROS“ SUPERFINALE TRIUMFAVO PAJIEŠMENIŲ ORKESTRAS

Unikalus pučiamųjų orkestrų konkursas „Vario audra“ baigėsi – penktadienio vakarą superfinale susikovė 6 orkestrai, o žiūrovų balsai nulėmė, kad nugalėtoju tapo originalumu viso projekto metu stebinęs „Pajiešmenių Brass“ orkestras, kuriam vadovavo „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“.

Superfinale orkestrų pasirodymus komentavo komisija – etnomuzikologė Zita Kelmickaitė, operos solistas Edmundas Seilius ir valstybinio pučiamųjų instrumentų orkestro „Trimitas“ vadovas Ugnius Vaiginis.

Pirmasis „Vario audros“ superfinale pasirodė Pabradės kultūros centro fanfarinis orkestras ir grupė DAR. Z. Kelmickaitė teigė, kad ją labai nustebino šio orkestro sukurtas pasirodymas. „Tai buvo tikras šėlsmas“, – tikino etnomuzikologė. „Aš dažnai dalindavau patarimus, o šį vakarą jūs išpildėte viską, ko aš prašiau. Buvo labai gražus šou, tai buvo net ne vario audra, o tikras tornadas“, – teigė E. Seilius. O U. Vaiginis patikino, kad šis orkestras perėjo daug kliūčių ir tikrai yra vertas finalo.

Antrasis į sceną žengė „Antikvarinių Kašpirovskio dantų“ vadovaujamas „Pajiešmenių Brass“ orkestras ir savo idėjomis nustebino ne tik televizijos žiūrovus, bet ir komisiją.

„Norisi pasidžiaugti, kad jūs priimate tokius iššūkius. Prieš kelis mėnesius niekas nežinojo, kad yra Pajiešmenių orkestras, o šiandien tai – orkestras – idėjų teatras. Tai – jūsų stiprybė ir išskirtinumas. Norėčiau, kad tęstumėte ir toliau tobulintumėte tai, ką darote“, – sakė U. Vaiginis.

Z. Kelmickaitė tikino, kad  „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ Pajiešmeniams atnešė naujos ugnies, gyvybės džiaugsmo. Komplimentų orkestrui negailėjo ir E. Seilius. „Tiesą sakant, laukiau jūsų pasirodymo. Tai – nuotaikos užtaisas. Jei prieš tai scenoje buvo tornadas, tai nuo jūsų pasirodymo juda tektoninės žemės plokštės. Jūs ne vien vario, bet ir geros nuotaikos audra. Neškite tokią gerą nuotaiką ne vien Lietuvoje!“ – linkėjo operos solistas.

Originalųjį orkestrą scenoje keitė Klaipėdos S. Šimkaus konservatorijos orkestras, kurį atlydėjo ne tik kapitonai Vilius ir Violeta Tarasovai, bet ir Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Z. Kelmickaitės nuomone, tai – profesionaliausias iš konkurse dalyvavusių kolektyvų. Jai antrino ir E. Seilius: „Jei mes Klaipėdos orkestrui atliktume kraujo testą, jų kraujyje rastume daugiausia vario. Visada labai malonu Jūsų klausyti.“

Rūdiškių orkestrą „Valery Brass“ į sceną atvedė kapitonė Vaida Genytė. „Didžiuojuos, kad Lietuvoje galime pasigirti tokiais mažais muzikuojančiais vaikais, tai – stebuklas. Esate ateities orkestras“, – gražių žodžių jauniausiam projekto orkestrui negailėjo U. Vaiginis. O Z. Kelmickaitė prisiminė įspūdžius iš pirmosios laidos: „Kai atėjote pirmą sykį, atrodėte kaip nedrąsūs viščiukai, o dabar esate tikri artistai. Niekada nesigailėkite, jei reikia įdėti daug darbo. Tai atneša puikius rezultatus.“

Vaikus scenoje keitė studentai – Vilniaus universiteto orkestras „Oktava“, kurio kapitoną Česlovą Gabalį superfinale pavadavo dainininkas Edgaras Lubys.

„Kai jūs įėjote, pamaniau, kad Jums scena yra per ankšta. Tai buvo superšou. Viskas skoninga ir gražu, su malonumu ir toliau klausyčiausi ir žiūrėčiau į jus“, – tikino E. Seilius. Jam antrino ir U. Vaiginis, sakydamas, kad tokio dirigento galėtų pavydėti bet kuris kolektyvas, o Vilnius turėtų džiaugtis, jog turi tokį galingą orkestrą.

Superfinalą užbaigė Vilijos Matačiūnaitės suburto orkestro „Vario kirtis“ pasirodymas. Orkestrui superfinale talkino dainininkas ir saksofonistas Anatolijus Oleinikas.

„Džiaugiuosi, kad yra tokių žmonių, kaip Vilija, kurie sugeba suburti aplink save talentingų jaunuolių ratą ir padaro tikrą šou su meile. Tai – pavyzdys, ką gali padaryti talentingas žmogus, turintis idėją“, – komplimentus žarstė U. Vaiginis.

„Džiugu, kad prie jūsų prisijungė Anatolijus, jo indėlis šiame pasirodyme buvo labai gražus. Didelis malonumas jūsų klausytis“, – teigė E. Seilius.

Bendra lentelė:

1 vieta – „Pajiešmenių Brass“ ir  „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“

2 vieta – Klaipėdos S. Šimkaus konservatorijos orkestras ir Violeta ir Vilius Tarasovai

3 vieta – „Valery Brass“ ir Vaida Genytė

4 vieta – Pabradės kultūros centro fanfarinis orkestras ir grupė DAR

5 vieta – VU „Oktava“ ir Edgaras Lubys

6 vieta – „Vario kirtis“ ir Vilija Matačiūnaitė

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

SIGITA

Šaunuoliai Klaipėdos šimkiukai, muzikantai, jų vadovas bei Tarasovai. Pasigedau įdomesnių šokėjų, bet viską manau sugadino ponios atvežta itin išsišokusi sirgalių komanda ... Nejau Žiogią negalėjo pakeisti kultūringesni sirgaliai? Užtat Lietuva nusisuko nuo mūsų : išmokime ne tik rėkti, bet ir gerbti kitus...

Nojus

Tik kuo šiame šou orkestrai dėti? "Grojo" pagal fonogramas, o ir tos su realiu orketrų garsu nedaug bendra turėjo. Laimėjo vadinamos žvaigždės. Tai, kašpirovskiai dabar ant bangos, žmonės nemokamiems skambučiams savo laiko ir nepagailėjo. Bet rimtai vertinti visas tas audras, karus, viesulus, tornadus tik nedaug ką visame šitame blizgučių šou gali...

Valio

Pajiešmenių orkestras, vadovas ir AK dantys - tikri deimančiukai. Jūs nuostabūs
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS