„Vaxzevria“ vakcina paskiepytas Stano: kažkaip labai greitai mane „susuko“ | Diena.lt

„VAXZEVRIA“ VAKCINA PASKIEPYTAS STANO: KAŽKAIP LABAI GREITAI MANE „SUSUKO“

  • 15

Atlikėjas ir kompozitorius Stanislavas Stavickis-Stano papasakojo, kaip jaučiasi po skiepo Oksfordo universiteto ir kompanijos „AstraZeneca“ sukurta vakcina. 

„Tiesiog – atėjau, pasiskiepijau, išėjau. Nors jau atrodė, kad to niekada neįvyks“, – ketvirtadienį feisbuke rašė atlikėjas, patikinęs, kad juo po skiepijimo rūpinasi žmona.

Atlikėjas „Vaxzevria“ vakcina buvo paskiepytas trečiadienio vidurdienį.  „12 val. gavau skiepą ir kažkaip labai greitai mane „susuko“. Apie 20 val. pradėjo kilti temperatūra. Apie 21 val. pašoko iki 37.1 laipsnių, o kiekvieno vyro žmona žino, kad tai jau kritinė riba. Vyras krenta į lovą ir merdi. Jam reikia nešioti arbatas ir būti šalia. Situacija drastiškai pakito apie 22 val., temperatūrai peržengus 37.2 laipsnių ribą. „Sakiau gi, kad kyla. Dabar jau visai blogai“ – ir žmona tiki, nutaiso liūdną veidą ir atneša paracetamolio sakydama, kad jei nesustos, reiks gerti vaistus. 37.4 laipsniai. Viskas. Aš esu ameba. Nejaučiu nei rankyčių, nei kojyčių. Krečia šaltis ir akys veržiasi iš orbitų. Žmona sumigdo vaikus ir budi šalia leisgyvio vyro, – dėstė Stano. – 38 laipsniai. Kažkaip prašviesėja akyse. Bet svarbu neišsiduoti. Todėl sunkiai rinkdamas žodžius prašau, kad dar arbatos padarytų ir būtinai naktį man matuotų temperatūrą. Kad nesudegčiau.“

37.4 laipsniai. Viskas. Aš esu ameba. Nejaučiu nei rankyčių, nei kojyčių. Krečia šaltis ir akys veržiasi iš orbitų. Žmona sumigdo vaikus ir budi šalia leisgyvio vyro.

Stano tikina, kad ketvirtadienį jis jau jautėsi gerai. „Gal minimaliai maudžia skiepo vietą. Dar maudžia širdį. Aš labai laukiau skiepo. Nes tiesiog bijojau dėl savo buvusios ligos. Aš žinojau, kad yra tų, kuriems tas skiepas labiau reikalingas – gydytojai, lėtinių ligų turintys ligoniai, šiuo metu besigydantis ar ką tik gydymą pabaigę onkologiniai pacientai, vyresnio amžiaus žmonės ir t.t. Tai buvo visiškai akivaizdu – gyvybės ir mirties klausimas. Jei kartais pasitaikydavo kokių asilų, kurie apgaulės būdu gaudavo skiepą, aš per daug nepykau, nes atvejai – vienetiniai. Nebuvo jausmo, kad aš mažiau svarbus. Kol Seime prieš kelias savaites negimė geniali mintis paskiepyti... save pačius! Ir štai išrinktieji tautos atstovai viešina nuotraukas po skiepo ir t.t. Žiūrėjau aš į tas nuotraukas ir taip pikta. Kas tai buvo? Tūkstančiai lėtines ligas turinčių žmonių laukia savo eilės, o čia išlenda desantas „savanorių“. Pasakykite, kaip jaučiatės? Bet reikia važiuoti toliau. Peržiemojome žiemą, peržiemosim ir pavasarį. Kompanijos „AstraZeneca“ skiepas – visiškai nebaisus. Nebijokite. Paraginkite savo vyresnio amžiaus pažįstamus skiepytis“, – įrašą baigė atlikėjas, pasidalijęs ir vaizdo įrašu, kur jo dukra ant tėčio rankos ieško paskiepijimo įrodymų – dūrio vietos. 

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Anonimas

Nu jooooo

Aš toks

Negėda tau ta reklama stumt

Na

labai nuomonę dabar pakeičiau apie šį žmogų
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS