XXI a. pagal S. Albavičiūtę, arba Kaip būti laimingam? | Diena.lt

XXI A. PAGAL S. ALBAVIČIŪTĘ, ARBA KAIP BŪTI LAIMINGAM?

Naują televizijos projektą kurianti ne vienus metus radijo laidas vedusi Simona Albavičiūtė įsitikinusi – esminis XXI a. klausimas yra labai paprastas: kaip būti lamingam? Tačiau šią tik iš pažiūros paprastai skambančią būseną apibrėžia daugybė skirtingų formulių. S.Albavičiūtės autorinė "XXI amžiaus laida" LNK televizijoje spręs modernaus žmogaus problemas, o išskirtiniai jos herojai siūlys savo sprendimus.

Paliko komforto zoną

S.Albavičiūtė, daug kam žinoma Simonos Banditos slapyvardžiu, jau šių metų pradžioje nusprendė, kad keturiolika metų, praleistų radijo stoties ZIP FM eteryje, yra riba, kai laikas save išbandyti naujuose vandenyse.

"Keturiolika metų yra beveik pusė mano gyvenimo. Radijuje buvo labai geri laikai – 20 metų amžiaus merginai atsidurti tokiame darbe, turėti galimybę kurti ir įgyvendinti savo pačios idėjas! Man tai buvo geriausias darbas pasaulyje. Darbas radijuje atitiko mano charakterį, mano poreikius ir nuotaiką – kasdien bendravau su pačiais linksmiausiais Lietuvos žmonėmis, kurie buvo ne tik kolegos, bet tapo ir gerais draugais. Tačiau po keturiolikos metų aplankė jausmas, kad viską čia išmokau, viską padariau, todėl priėmiau sprendimą, kad laikas meilę radijui palikti tokią, kokia ji buvo, – didžiulę, ir pradėti naują etapą, tačiau jau už radijo durų", – atvirauja ji.

Apie autorinį televizijos projektą S.Albavičiūtė svarstyti pradėjo daugiau nei prieš metus – jau tada ji jautusi, kad atėjo laikas sukurti laidą apie XXI a. naujienas, modernius būdus. "Kai sukūriau savo radijo personažą Simoną Banditą, kuri gimė nuo žodžio bandyti, kiekvieną savaitę išbandydavau kažką naujo ir turėjau galimybę prisiliesti prie alternatyvios XXI a. informacijos. Pavyzdžiui, greitojo mokymosi būdu – kolibrio metodu – per savaitę išmokau groti gitara ir per ZIP FM naujo sezono pristatymo renginį prieš tūkstantinę minią koncertavau su grupe "Saulės kliošas". Dėl Simonos Banditos sukurto koncepto atsirasdavo vis daugiau įdomių žmonių. Taip kiekvieną savaitę sužinodavau vis daugiau įdomių būdų: kaip būti efektyviam, kaip geriau atlikti vieną ar kitą užduotį. Supratau, kad visa tai sudėjus į vieną vietą galima sukurti įdomų projektą", – dalijasi naujos LNK šeštadienio vakaro laidos autorė.

Jeigu turėtum visą įdomiausią pasaulio informaciją, kaip galėtum efektyviau, ramiau ir tiesiog laimingiau gyventi?

Kitoks pokalbių šou

Pirmosios "XXI amžiaus laidos" tema buvo skirta senėjimo problemoms gvildenti. Apie tai kalbėjo Los Andžele gyvenanti, atrodo, laiką sustabdžiusi žymiausia Lietuvos aktorė 85-erių Rūta Lee, savo nuomonę apie plastinę chirurgiją išrėžė ir vienuolikmetis Vytis, o psichologė-psichoterapeutė, socialinių mokslų daktarė Agnė Matulaitė laidos žiūrovams pateikė specialisto komentarą.

Darbas kuriant televizijos laidas S.Albavičiūtei nėra naujiena – prieš šešerius metus ji su bičiule Gintare Gurevičiūte pradėjo kurti laidą "Bus visko". Ją kuria ir šiandien. "Bus visko" formatas yra kitoks, tai  gyvenimo būdo laida apie konkrečių žmonių gyvenimo istorijas. Tačiau per jas mes taip pat stengiamės bent kažkiek edukuoti savo žiūrovus. "XXI amžiaus laida" – kitokio formato pokalbių šou. Daug pašnekovų, kurie viena ar kita tema išreiškia savo nuomonę, ir visi kalba apie konkrečią problemą bei siūlo jos sprendimo būdus", – idėją pristato laidos vedėja.

S.Albavičiūtė įsitikinusi – XXI a. klausimas yra labai paprastas, bet esminis: kaip būti lamingam? "Tai susiveda į kasdienes problemas: ar gerai išsimiegojai, ar tavo santykiai laimingi, kaip tu sugebi pažiūrėti į problemas, o svarbiausia – jas spręsti? Jeigu turėtum visą įdomiausią pasaulio informaciją, kaip galėtum efektyviau, ramiau ir tiesiog laimingiau gyventi?" – klausimus kelia ji.

Ką daryti, kad vyras nepabėgtų iš namų? Kaip nepasenti anksčiau laiko? Ir kur gauti pinigų? Apie tai kiekvieną šeštadienio vakarais kalbės žymiausi Lietuvos žmonės, savo sričių ekspertai, laidoje pasisakys ir skirtingų amžiaus grupių atstovai.

Kasdienybės pokyčiai

Pastaruoju metu S.Albavičiūtės dienos – labai užimtos. Naujas projektas reikalauja didelio įdirbio, daugybės minčių. "Ieškau būdų, kaip visa tai nuspalvinti. Daug laiko praleidžiu prie kompiuterio ir kalbindama savo charizmatiškuosius laidos herojus", – pasakoja laidos vedėja.

"Dabar – itin užimtas laikas. Persikraustėme į naujus namus, bet dėl darbų gausybės dar nėra laiko iki galo jais pasidžiaugti. Tačiau stengiuosi išgirsti savo sužadėtinio Andriaus patarimą: "Pasistenk mėgautis tuo, kas dabar vyksta, nes tai ypatingas laikas." Todėl pailsiu – ir vėl prie darbų, pailsiu – ir vėl prie darbų. Gyvenu kraustymosi ir naujų potyrių, kurių iš tikrųjų labai ir norėjau, nuotaikomis", – neslepia S.Albavičiūtė.

Radijo stotyje S.Albavičiūtė įgijo Simonos Banditos slapyvardį, kuris puikiai atspindėjo jos energiją. Ar šis slapyvardis vis dar lydi ją kasdienybėje? "Socialiniuose tinkluose vis dar esu Simona Bandita, o nauja laida gimė būtent iš jos. Tik šiandien visas patirtis TV ekrane perleidžiu ne per save, o per kitus žmones. Tačiau, kaip ir anksčiau, esu tokia pati smalsi ir džiaugiuosi gyvendama XXI a., kuriame tiek daug galimybių ir įdomios informacijos", – sako ji.

"XXI amžiaus laida" – šeštadieniais 17.25 val. per LNK

GALERIJA

  • XXI a. pagal S. Albavičiūtę, arba Kaip būti laimingam?
A. R. Vyšniausko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

kodėl

Bandy(i)ta? O gal paprasčiau TESTUOTA, nors ilgųjų balsių nepainios, nežinia kuo save vaizduodama?

Jo jo

Bandita mokys gyventi, kolibris mažiausias paukštis

SUSIJUSIOS NAUJIENOS