A. Zakarauskas prakalbo apie netradicinę orientaciją | Diena.lt

A. ZAKARAUSKAS PRAKALBO APIE NETRADICINĘ ORIENTACIJĄ

  • 119

Netradicinė seksualinė orientacija Lietuvoje – su kiekvienais metais vis mažesnis tabu. Visuomenei laisvėjant LGBTQ+ bendruomenės nariai vis lengviau randa užtarimą, o apie draugų ar šeimos išsižadėjimą kalbų beveik nekyla. Apie tai, kad turi mylimąjį ir yra homoseksualus atvirai papasakojo operos solistas Antanas Zakarauskas.

Remiantis portalo Delfi.lt duomenimis, operos solistas, šiemet minėsiantis 47-ąjį gimtadienį, savo seksualinę orientaciją suprato būdamas 21-erių, prieš 26-erius metus.

„Galbūt gyvenau neigime, nes mūsų santvarka buvo labai konservatyvi ir net sau neprisileisdavai tokios minties“, – laidoje „Nepatogūs klausimai“ atviravo A. Zakarauskas.

Anot vyro, jam atsiverti padėjo tinkama draugų kompanija. Būdamas su jais ir matydamas, kad bičiuliai jį vertina už tai, koks jis yra iš tiesų, Antanas jiems atskleidė, kad yra homoseksualus.

„Bijojau, kad prarasiu draugus. Galvojau, kad esu balta varna, juoda avis“, – apie baimę pasakojo dainininkas.

Visgi draugai to nesureikšmino ir retoriškai tepaklausė „na ir ką?“.

Laidoje operos solistas teigė, kad tam, kad visuomenė iki galo atsivertų LGBTQ+ bendruomenės nariams, pirmiausiai žmonės turi išmokti mylėti patys save.

„Tu niekada nežinai, kas, kur ir kada gali nutikti“, – remiantis Delfi.lt kalbėjo dainininkas.

Antanas Zakarauskas – vienas LNK projekto „Muzikinė kaukė“ dalyvių, kiekvieną šeštadienį stebinantis talentu įsikūnyti į skirtingus atlikėjus.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (119)

Anonimas

Žmonės gyvenkit jūs kaip norit, mylėkitės su kuo norit. Bet pagal visas reklamas dabar jau gaunasi taip, kad homoseksualumas yra norma, o vyro ir moters santykiai yra atgyvena, ne lygis, ne prikolas, seniena dvelkianti naftalinu. Bet iš tiesų gamta sukūrė vyrą ir moterį iš kurių santykių užsimezga gyvybė ir vyksta gyvenimo tąsa. Normalu yra tai, kas vyksta pagal gamtos dėsnius. Kas vyksta ne pagal juos yra išimtis, bet ne norma. Tad ar verta taip atkakliai reklamuoti tai, kas nėra normalu.

Lionė

Nesuprantu , kam reikia reklamuotis . Tai labai asmeniška , niekas nesidalina pvz. kiek ir kaip mylisi , o jaunimui ir tradicinės orientacijos gali pasirodyti labai patrauklu. Gaila kad toks gražus ir talentingas vyras taip save reklamuoja...

Ott0

Šiaip augalų daigus į mėšlo kompostą sodina, žmogiškąjai sėklai turėtu būti palankesnė ir įprasta terpė, ar tai ne patyčios iš žmogiškojo prado, nepagarba žmonių visuomenei. Jei taip šuniukus ar kitus gyvūnėlius po šš... kaišiotu ką gyvūnų globėjai o ypač Greta Thunberg pasakytų, juk žmogaus sėkla tai pirmapradė ląstelė, gyva būtybė, ar nusipelno tokio išniekinimo. Juk vaikų azoto trąšomis ar salietra nelaistom kaip augalus, tai kam ją į mėšlo substraktą sodinti ?????
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS