Birželį fiksuoti didesni išvykstančiųjų ir atvykstančiųjų srautai | Diena.lt

BIRŽELĮ FIKSUOTI DIDESNI IŠVYKSTANČIŲJŲ IR ATVYKSTANČIŲJŲ SRAUTAI

  • 2

Birželio mėnesį, palyginti su tuo pačiu metu pernai, daugiau nei dvigubai išaugo emigrantų skaičius, taip pat padaugėjo atvykstančiųjų į Lietuvą, rodo šią savaitę paskelbti Statistikos departamento demografiniai rodikliai.

Šių metų birželį iš šalies išvyko 3487 žmonės, pernai birželį išvykusiųjų buvo 1396. Tuo metu šiemet birželį atvyko 4024 asmenys, pernai birželį – 3564.

Tokia pat tendencija fiksuota ir ankstesniais šių metų mėnesiais.

„Mes matome, kad dalis žmonių jau nesuranda sau tinkamo užimtumo, tinkamų gyvenimo sąlygų Lietuvoje ir jau atsiranda tas pavojus, kad vėl didės išvykimas iš šalies“, – BNS sakė Lietuvos socialinių tyrimų centro direktorius Boguslavas Gruževskis.

„Pandemijos sąlygos švelnėja, aukštas nedarbo lygis, kainų augimas faktiškai vėl paskatina žmones išvykti iš šalies“, – teigė jis.

Taip pat šių metų birželį fiksuoti didesni gimusiųjų bei mirusiųjų skaičiai.

Šiemet birželį gimė 2262 vaikai, pernai gimusiųjų šį mėnesį buvo 2146. Tuo metu šiemet birželį mirė 3595 žmonės, pernai tą patį mėnesį – 3347.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Lietuvis

Lietuvoje tuojau bus daugiau negrų ,filipiniečių,kitų pajuodėlių,jiems sudaromos Lietuvoje teiaes gyventi ir labai rūpinasi dabartinė veldžia.Matomai nori padaryti dabartini rezervata negram ,galės išnaudoti kaip kada.Vienu žodžiu dabartinė valdžia turi garbingai atsystatydinti,dėl to kad nebūtų neramumų Lietuvohe ,nes ne vien svetimšaliai parpildė lietuvių kantrybė bet visi priimami nutarimai,įstatymai,aptibojimai,ribojimai.

JEIGU KONKREČIAU...

Atvyksta afrikiečiai ir visokios kitų šalių atmatos, o išvyksta geriausi specialistai lietuviai. "Gera" piliečių kaita...Lietuvos ateitis labaaaai miglota...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS