Egiptietį pamilusiai lietuvei religiniai skirtumai – nė motais | Diena.lt

EGIPTIETĮ PAMILUSIAI LIETUVEI RELIGINIAI SKIRTUMAI – NĖ MOTAIS

  • 6

Londone 5 metus gyvenanti Deimantė Bartkutė jausmingą romaną su vyresniu egiptiečiu pradėjo ne realiame pasaulyje, o internete.

„Realybėje buvau tyli ir kukli, o internete tapdavau drąsesnė“, – sako 23-ejų Deimantė, pripažinusi, kad niekada nebūtų užkalbinusi patinkančio vaikino, o štai virtualiame pasaulyje – visai kas kita.

Viskas prasidėjo dar tuomet, kai D. Bartkutė mokėsi Lietuvoje. „Tiesiog atsimenu, kad buvo kažkokia tema internete apie islamofobiją. Ir aš parašiau, kad kaip galima teisti žmogų, nieko nežinant apie religiją ar kultūrą“, – prisimena mergina. Musulmonui vaikinui patiko, kad lietuvaitė internete aršiai gina islamą ir jį išpažįstančius žmones – juk tokių labai reta. Todėl jis pats užkalbino Deimantę ir ėmė vis dažniau jai rodyti dėmesį.

Tada dar gyvendama gimtuosiuose Biržuose Deimantė buvo nepilnametė, tačiau penkerių metų skirtumas su egiptiečiu neišgąsdino. Tiesa, kelerius metus internetu mezgęsi santykiai buvo didžioji jos paslaptis, kurią žinojo tik geriausia draugė. Mergina jaudinosi, kad artimieji gali nesuprasti tokios meilės. O pati kasdien klimpo vis giliau ir giliau – po ilgų mėnesių susirašinėjimo ėmė jausti, kad stipriai prisirišo prie žmogaus, kurio akyse dar nematė.

„Vieną dieną atsidariau savo pašto adresą ir radau bilietą savo vardu į Egiptą. Nemeluosiu, tikrai dvejojau, bijojau skristi“, – pripažįsta Deimantė Bartkutė. Visgi pamatyti savo žmogų realybėje ji troško labiau už bet ką: „Apgalvojau visus įmanomus scenarijus, apsvarsčiau viską, kas gali būti baisiausia, bet vis tik leidausi į kelionę.“ Pirmas gyvas pasimatymas tarsi pralaužė ledus – su mylimuoju Mohamedu ji ėmė matytis kas du-tris mėnesius.

Atvykti aplankyti mylimos merginos į Londoną Deimantės išrinktasis negali, kadangi egiptiečiai į Europą kelionių vizas gauna tik labai išskirtiniais atvejais. Tačiau atstumas tarp Londono ir Kairo porai atrodo menka smulkmena. Tai įrodo ir sužadėtuvių žiedas ant merginos rankos. Deimantė negali suprasti, kodėl daug kas Lietuvoje baiminasi islamą išpažįstančių žmonių. Ji sako, kad nuoširdžiai įsimylėjusiai porai religiniai skirtumai nė motais.

„Tuos, kurie baiminasi, kad būsiu įtraukta į islamą – galiu nuraminti, manęs niekas neprivers keisti religijos. Mano vyras tai puikiai žino“, – tikina ji. Deimantė mano, kad jos meilės istorija daug ką šokiruos ir supykdys, tačiau ji dėl to nepergyvena. Mergina įsitikinusi, kad lietuvių požiūris į santuokas su musulmonais keisis. Socialinės dokumentikos laida „Emigrantai“ ir kitokia D. Bartkutės meilės istorija – jau šį vakarą 19:30 val. per LRT TELEVIZIJĄ. Reportažus rengia Orijus Gasanovas ir Akvilė Kavaliauskaitė.

GALERIJA

  • Egiptietį pamilusiai lietuvei religiniai skirtumai – nė motais
  • Egiptietį pamilusiai lietuvei religiniai skirtumai – nė motais
LRT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

dk

Vargse naivuole mergele! Kiek tokiu musulmonu gerbeju visame pasaulyje lieja asaras!!! Ir ka ji is viso zino apie islama? Jei zinotu - nevapetu tokiu nesamoniu apie "islamofobija". Per tokias gerietes greit Europoje bus sariatas.

Juokinga

Jau dabar aisku, kad ši “meilės” istorija laimingos pabaigos neturės.. vargšė naivi mergina. Bus tikrai išnaudota kaip laimingas bilietas į Europą, sutinku su jau rašytu komentaru ir kai nebereikalinga bus, gaus gerai i kaulus ir tada supras kokia ištikro “stipri” meile juos rišo :)))

Lina

Alach ahbar, mergele,kas belieka be Tėvynės ir religijos.Kas bus tavo vaikai? Jie bus musulmonai ir niekas kitas, net nesvaik.Prie tavo tēvų kapo melsis ant kilimėlio ir tu šalia pritūpsi.Tu- jo laimingas bilietas į Europą legaliai ir papigiai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS