Lietuvė papasakojo apie gyvenimą Dubajuje: viskas vyko kaip filme | Diena.lt

LIETUVĖ PAPASAKOJO APIE GYVENIMĄ DUBAJUJE: VISKAS VYKO KAIP FILME

  • 2

Paskutinėje šį TV sezoną LRT televizijos transliuojamoje laidoje „(Ne)emigrantai“ – filmo scenarijaus verta klaipėdietės Dovilės Vilkienės istorija.

Internetu gautas darbo pasiūlymas prieš šešerius metus moters gyvenimą apvertė aukštyn kojomis. Niekada neplanavusi emigruoti ji susikrovė lagaminus ir kartu su paaugle dukra persikraustė į Dubajų, Jungtinius Arabų Emyratus (JAE).

„Viskas vyko kaip filme“, – pradeda pasakojimą Dovilė. Pasiūlytos darbo duonos ir konditerijos industrijoje sąlygos buvo tokios, kurių ji negalėjo atsisakyti. Solidus atlyginimas, papildoma suma būsto nuomai, asmeninis vairuotojas, o svarbiausia – kartu Dovilė galėjo pasiimti ir dukrą. „Man buvo labai įdomu išbandyti save tokioje egzotinėje šalyje, kur tikrai visiškai kitaip įsivaizdavau save ir visiškai kitaip įsivaizdavau šalį prieš atvažiuodama. Daug kam atrodė, kad, apsigyvenusi Dubajuje, nuolat būsiu paplūdimiuose ir kitose pramogų vietose, tačiau realybė visai kitokia“, – sako sėkmingai svetimoje šalyje įsitvirtinusi Dovilė.

Dubajuje išbandžiusi įvairias gyvenamąsias vietas Dovilė sako galiausiai radusi pačią tobuliausią ir gražiausią – tai dirbtinai supilta palmės formos sala, vienas žinomiausių visame pasaulyje Dubajaus superprojektų. „Įsikėliau aš į „Palmę“ ir tikrai kitur niekur negyvenčiau Dubajuje. Labai patinka ši vieta, nes ji atokiau nuo miesto. Jauti Dubajaus malonumus, tačiau yra toliau nuo miesto ir čia tu atvažiuoji kaip į oazę po tikrai įtemptos darbo dienos“, – pasakoja emigrantė. Prabangiuose apartamentuose visą parą dirba durininkai, apsaugos darbuotojai, automobilius prižiūrintys žmonės, administratoriai priima svečius ir siuntinius.

Daug kam atrodė, kad, apsigyvenusi Dubajuje, nuolat būsiu paplūdimiuose ir kitose pramogų vietose, tačiau realybė visai kitokia.

Nors ir daug dirbdama Dovilė randa laiko ir asmeniniam gyvenimui – jau keletą metų draugauja su verslininku iš Prancūzijos, kuris čia sukasi mažmeninės prekybos srityje. „Tai yra žmogus iš tos pačios srities, aš jį žinau darbo reikalais, tačiau tai nėra darbinis romanas. Ilgą laiką buvome draugai, vėliau santykiai išsivystė į kažką rimčiau, dabar labai rimtai. Tačiau šioje šalyje negali gyventi kartu – tokios taisyklės“, – sako Dovilė ir priduria turinti dar daug neįgyvendintų planų, todėl šešeri metai Dubajuje – dar ne pabaiga.

Paskutiniąją šio TV sezono laidą „(Ne)emigrantai“ žiūrėkite antradienį, gegužės 26 d., 19.30 val. per LRT televiziją.

GALERIJA

  • Lietuvė papasakojo apie gyvenimą Dubajuje: viskas vyko kaip filme
  • Lietuvė papasakojo apie gyvenimą Dubajuje: viskas vyko kaip filme
  • Lietuvė papasakojo apie gyvenimą Dubajuje: viskas vyko kaip filme
LRT laidos stopkadrai
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Fui

Gal uzteks apie ... rasyti? Cia niekam neidomu apie visokius emigrantus skaityti. Isvaziavai ir sedek ten smelynuose, isijungusi kondicionieriu.

Anonimas

Tai galvojai gulesi papludimi pize isvertus.Atvaziavus turi dirbti.Dubajus didele salis,valgo daug ir turi suktis.Galvoji seichas ateis su staciu,dirbti nieko nereikes ir gyvensi pertekliuje.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS