Lietuvė svajonių profesiją ir gyvenimo meilę rado Ispanijoje | Diena.lt

LIETUVĖ SVAJONIŲ PROFESIJĄ IR GYVENIMO MEILĘ RADO ISPANIJOJE

  • 6

Šio vakaro LRT Televizijos laidoje „(Ne)emigrantai“ – pasakojimas iš Ispanijos Eldos miestelio, kuriame lietuvė Simona kerpa šunis.

Emigrantė sako, jog dirba savo svajonių darbą, nepaisant to, kad klientų pasitaiko itin įnoringų. „Vienas klientas nori, kad ilgaplaukį šuniuką apkirpčiau kaip meškiuką, nors jam plaukų negalima nukirpti. Visko būna. Prašo liūtuką padaryti – lieka pūkuota galva, beplaukis kūnas, letenytės ir uodegos galas pūkuotas“, – laidoje pasakos ji.

Nors dabar Simona su šypsena veide kiekvieną dieną kerpa ir šukuoja gyvūnus, dar visai neseniai jos gyvenimas buvo kitoks. Prieš atidarant nuosavą šunų kirpyklą, moteriai teko išbandyti ne vieną sunkų darbą – pavyzdžiui, valyti butus ką tik pastatytuose namuose. Sprendimas palikti Lietuvą taip pat nebuvo lengvas. Simona 7-erius metus darbavosi tame pačiame restoranų tinkle – atlyginimą gaudavo neblogą ir žinojo: svetur teks viską pradėti iš naujo, o ar pasiseks – nežinia.

Situaciją pakeitė netikėtai susiklosčiusios aplinkybės: „Lietuvoje ėmė nesisekti. Nesisekė meilė ir nuo darbo buvau pavargusi. Galvojau, kad reikia kažką daryti. Mama prieš išvažiuojant paklausė, kada grįšiu. Sakau, jeigu bus viskas gerai, negrįšiu, o jeigu ne – tai greitai.“ Dvi paros mikroautobuse ir Simona atsidūrė Ispanijoje. Nors ispaniškai ir nekalbėjo, netrukus įsidarbino kavinėje.

Visgi kuo toliau, tuo mažiau laiminga ji jautėsi dirbdama maitinimo įstaigose, ėmė galvoti apie kardinalius pokyčius. Ji metė darbą kavinėje ir pasiryžo įveikti katalikų piligriminį kelią, besidriekiantį net 800 kilometrų. Šiais laikais juo keliauja veikiau ne katalikai, o tiesiog save atrasti norintys ar iššūkių ieškantys žmonės. Po kelionės, Simonos požiūris į tai, kas svarbu ir kas ne, pasikeitė iš esmės.

Anksčiau ji manė, kad laiminga bus tada, kai uždirbs daug pinigų ir turės daug gražių daiktų. Įveikusi piligrimų kelią, išmoko įžiūrėti grožį kasdienybės akimirkose. „Anksčiau rūpėdavo nuolaidos, reikėdavo eiti apsipirkti. O po Jokūbo kelio viskas pasikeitė“, – sako lietuvaitė. Nuėjusi Jokūbo kelią, ji atrado ne tik savo svajonių profesiją, bet ir gyvenimo meilę – ispaną Felipę. Simonos laimės paieškos – „(Ne)emigrantuose“ šį vakarą 19:30 val. per LRT Televiziją.

GALERIJA

  • Lietuvė svajonių profesiją ir gyvenimo meilę rado Ispanijoje
  • Lietuvė svajonių profesiją ir gyvenimo meilę rado Ispanijoje
  • Lietuvė svajonių profesiją ir gyvenimo meilę rado Ispanijoje
  • Lietuvė svajonių profesiją ir gyvenimo meilę rado Ispanijoje
LRT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

minde

versle tikrai kitokios salygos ir kitas supratimas reik islipt is vergo cebatu ir daugiau reikalaut tada gal ka ir pakeisim/

Kentas

Aš igii noriu į Espana. Kaip emigruoti?

ale vyras

tai gražus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS