Lietuvė valytoja atidarė nuosavą grožio saloną Norvegijoje | Diena.lt

LIETUVĖ VALYTOJA ATIDARĖ NUOSAVĄ GROŽIO SALONĄ NORVEGIJOJE

  • 2

Iš Biržų kilusi Agnė Pikūnaitė nebedirba tradicinių emigranto darbų fabrike ir nebelenkia nugaros tvarkydama kitų namus. Šiandien ji – nuosavo grožio salono savininkė Norvegijoje. Lietuvės sėkmės istorija laidoje „Emigrantai“ – šį antradienį 19.30 val. per LRT Televiziją.

Agnė pirmą kartą dirbti į kitą šalį išvyko iškart pabaigusi mokyklą. Prisiklausiusi istorijų, kad po metų emigracijoje galima užsidirbti nemenką sumą, mergina ryžosi pakuoti vištieną Anglijos fabrike. Deja, gražios kalbos nepasiteisino – uždirbtų pinigų vos pakako pragyvenimui. Greitai mergina grįžo į Lietuvą.

Netrukus pažįstami lietuvę įkalbino keliauti į Norvegiją dirbti valytoja. Tačiau ir ten ji jautėsi blogai. „Kentėjau, nes neturėjau artimų žmonių šalia ir nebuvau dar nieko pasiekusi“, – laidoje „Emigrantai“ pasakos A. Pikūnaitė. Po dvejų metų valymo firmoje mergina grįžo į Lietuvą ir pradėjo mokytis grožio paslapčių. Tačiau vidinė būsena net ir tėvynėje liko tokia pati: „Apsisuko ratas, pasikeitė šalis, grįžau į savo gimtinę, bet vienatvės jausmas nedingo.“

Lietuvė vėl grįžo į Norvegiją, nes, pasak jos, jautė, kad šį kartą viskas klostysis geriau. Agnė vėl įsidarbino toje pačioje valymo įmonėje, gavo nuolatinį kontraktą, tačiau žinojo, kad valytoja amžinai nedirbs – susitaupys pinigų ir įgyvendins savo svajonę.

Šiandien 27-erių lietuvė – nuosavo grožio salono Brinėje savininkė. Nors kirpyklų aplinkui netrūksta, lietuvė džiaugiasi, kad klientai mieliau renkasi jos saloną. Pas jaunąją verslininkę dirba dar dvi lietuvės. Agnė džiaugiasi, kad per dvejus grožio salono gyvavimo metus užsitarnavo Norvegijos moterų pripažinimą.

Laida „Emigrantai“ 19.30 val. per LRT TELEVIZIJĄ. Reportažus rengia Orijus Gasanovas ir Akvilė Kavaliauskaitė. Laidos įrašą galite rasti LRT.lt mediatekoje.

GALERIJA

  • Lietuvė valytoja atidarė nuosavą grožio saloną Norvegijoje
  • Lietuvė valytoja atidarė nuosavą grožio saloną Norvegijoje
LRT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

petras

Suvirintojas ikure partija lietuvoje versla kedainiuose ir dirba europarlamente briuselyje

Tupi zurnalistai

Kodel pavadinimas Valytoja? Jei ji atsidare salona tai ji jau nevalytoja. Rasykit kad Lietuve atsidare grozio salona norvegijoj.Ar jei ji savo karjera pradejo nuo valytojos tai valytojos deme jai priklijuotas visam gyvenimui. Toks vaizdas kad pavydas griauzia

SUSIJUSIOS NAUJIENOS