Pasaulio lietuvių bendruomenės pirmininke perrinkta D. Henke | Diena.lt

PASAULIO LIETUVIŲ BENDRUOMENĖS PIRMININKE PERRINKTA D. HENKE

  • 7

Pasaulio lietuvių bendruomenės (PLB) pirmininke antrai kadencijai perrinkta Vokietijos lietuvių atstovė Dalia Henke.

„Dėkoju už pasitikėjimą, už įvertinimą. Dirbsime visi kartu, laukia didžiuliai iššūkiai, 2019 metai: ir rinkimai, ir referendumas, ir Pasaulio lietuvių metai. Turime stiprinti bendruomenes viduje, ir su žvilgsniu visada, visais darbais atsigręžti į Lietuvą“, – sakė trejų metų kadencijai perrinkta D. Henke.

Iš 118 balsavime dalyvavusių PLB Seimo atstovų už D. Henke savo balsą atidavė 86 pasaulio lietuviai. Jos konkurentė buvo Didžiosios Britanijos atstovė Dalia Asanavičiūtė.

Taip pat buvo naujai išrinktos PLB valdyba, kontrolės ir ginčų komisijos.

PLB Seimas yra aukščiausias išeivių bendruomenės valdymo organas, į kurį tradiciškai kraštų rinkti atstovai renkasi kas trejus metus.

Šią savaitę nuo pirmadienio posėdžiavusiame PLB Seime dalyvavo atstovai iš 33 šalių.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

kas ta Henke rinko ?

ir kas ja perrinko ? susirinke sesi lyberastukai[es] pasiskelbe lietuviu bendruomene su kazkokia tai kazkieno tai isrinkta Henke ir pirmyn suda malt......

Žemaitijos kaunietis

Manau ,,referendumo kartelę'' nuleiskime dar žemiau.Visi norintys gauti lietuvišką pilietybę kaip antrąją-skaičiuojami kaip pusė balso,norintys gauti kaip trečiąją-skaičiuojami kaip trečdalis balso,ir t.t.

Žemaitijos kaunietis

Stebėtojau tu esi aklas.Taigi tą Henkę iš milijono emigrantų tik tie 118 ir yra matę,kiti nei girdėjo,nei matė.Apklausiau 37 savo šeimos emigrantus JAV,Danijoje,Anglijoje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS