Rytų Anglijoje lietuvis nužudytas vienu smūgiu | Diena.lt

RYTŲ ANGLIJOJE LIETUVIS NUŽUDYTAS VIENU SMŪGIU

  • 10

Nuteistas jaunuolis, Rytų Anglijos mieste mirtinai sužalojęs Lietuvos pilietį. Lemtingas buvo vienas smūgis.

Gruodžio 21-ąją Lincolno Karūnos teisme paskelbtas nuosprendis kaltu dėl veiksmų, lėmusių žmogaus mirtį pripažintam Hikmetui Maezui (19 m.). Jam skirta 3 metų laisvės atėmimo bausmė.

Jaunuolis šių metų birželio pabaigoje Bostone mirtinai sužalojo šiame mieste gyvenusį lietuvį Gediminą Vaitkų (43 m.). Vyras po smūgio į veidą virto ant gatvės grindinio, susitrenkė ir sunkiai susižalojo galvą. Po traumos jis taip ir neatsigavo, po kelių savaičių mirė ligoninėje.

Bylos duomenimis, birželio 28-osios, sekmadienio pavakarę Gediminas Vaitkus užėjo į Red Lion Street gatvėje esančią parduotuvę, kurioje dirbo Hikmetas Maezas. Lietuvis bandė įsigyti alkoholinių gėrimų, tačiau pardavėjas atsisakė jų parduoti.

Tada lietuvis išėjo ir užsuko į greta esančią parduotuvę ir apsipirko ten, tačiau jį sekė Hikmetas Maezas, kuris pastūmė Gediminą Vaitkį, vėliau metė į jį alkoholio butelį.

Lietuvis bandė gintis ir nueiti, tačiau užpuolikas neatstojo, jis spyrė savo aukai į kojas bei kumščiu trenkė į veidą – šis smūgis ir buvo lemtingas.

Hikmetas Maezas iš įvykio vietos spruko, palikęs sužeistą vyrą gulėti gatvėje. Užpuolikas buvo sulaikytas tą pačią dieną, po poros valandų, buvo apkaltintas sunkiu kūno sužalojimu, o aukai mirus kaltinimai perkvalifikuoti.

Publikacijos originalas čia: https://www.anglija.today/nusikaltimai-ir-nelaimes/rytu-anglijoje-lietuvis-nuzudytas-vienu-smugiu

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Anonimas

Ar babuinas jau pasikore kalejime?

Alah akbar

3 metai už žmogžudystę...... Kažkas gerai pastovėjo už tą turką. Labai neteisingas Teismo sprendimas

lietuvos URM agrastai su anglijos ambasadoriais

ramiausiai alu gurksnoja ir didely deda ant tu tautieciu.......jus tik mokescius mokekit ir islaikykit juos ju benkartus bobas ir mmeiluzes su apsauginiais....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS