URM diasporos atstovams pristatys konsultacijų centrą „Grįžtu LT“ | Diena.lt

URM DIASPOROS ATSTOVAMS PRISTATYS KONSULTACIJŲ CENTRĄ „GRĮŽTU LT“

  • 3

Užsienio reikalų ministerija (URM) trečiadienį rengia susitikimą su diasporos atstovais aptarti grįžimą į Lietuvą.

Per susitikimą bus pristatyta Užsienio reikalų ministerijos įsteigto konsultacijų centro „Grįžtu LT“ veikla.

„Užsienyje gyvenančių lietuvių grįžimo ar atvykimo gyventi į Lietuvą skatinimas ir idėjos „Sugrįžtanti Lietuva“ įgyvendinimas yra vienas iš svarbiausių Lietuvos diasporos politikos prioritetų“, – teigiama URM pranešime.

Renginyje dalyvaus užsienio reikalų viceministras Egidijus Meilūnas, Seimo narė, Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės komisijos pirmininkė Dalia Asanavičiūtė, Pasaulio lietuvių bendruomenės pirmininkė Dalia Henke, patirtimi dalysis lietuviai, grįžę iš Jungtinės Karalystės, Prancūzijos, Venesuelos.

Ministerija pabrėžia, kad ketverius metus iš eilės į Lietuvą grįžo daugiau šalies piliečių, nei iš jos išvyko.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

veza si URM debilu ikurta sarage,, gryztu LT,,

su niekieno nerinkta, o LGBTQ paskirta Henke ,,, a lia lietuvos uzsienio lietuviu atstove,,, y Lietuva isimtinai masiskai banderas , bulbasus ir islamistus negrus su arabais neva turinciais ,,,lietuvisku saknu,,, trapukojy .... LIETUVOS PILIECIU EMIGRAVUSIU Y UZSIENY PRIES 20 -10 -5 metus tai absoliuciai neliecia ...jiems net nesiuloma gryzti atgalios y lietuva.

Pirkėjas

Vietoje išvykusių užsidirbti lietuvių dabar Lietuvoje ju vietas užima rusai , ukrainiečiai ir dar gauna pinigų ne dirbdami ir yra išlaikomi Lietuvos . Parduotuvėje stebėjau rusiškai kalbančius ,pirko nežmoniškai daug ir maistą ne pigų pirko ,vos nepilna didžiulį prekių vežimą prisikrovė.Manau visi rusiškai kalbantys turėtų būti savo tėvynėje ir ginti ,kovoti dėl jos.

Manau,

Kad atėjo laikas oficialiai įkurti ir įteisinti konsultacijų centrą: "Isvykstu.eu"

SUSIJUSIOS NAUJIENOS