Lietuvos ministrai Briuselyje pristatys pirmininkavimo prioritetus | Diena.lt

LIETUVOS MINISTRAI BRIUSELYJE PRISTATYS PIRMININKAVIMO PRIORITETUS

Lietuvos ministrai Europos Parlamento (EP) komitetuose šią savaitę išsamiai pristatys Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos (ES) Tarybai prioritetus.

Ministrų pristatymai skirti pradėti diskusijas su EP komitetų atstovais dėl esminių darbų, kuriuos, bendradarbiaudama su EP, pirmininkaudama ES Tarybai Lietuva sieks įgyvendinti, pažymi Užsienio reikalų ministerija.

Pirmininkaujančios šalies ministrai savo kuruojamos srities prioritetus atitinkamuose EP komitetuose tradiciškai pristato pačioje pirmininkavimo pradžioje. Po šešių mėnesių komitetų nariai supažindinami su programos įgyvendinimo rezultatais. Viso pirmininkavimo metu ministrai taip pat gali būti kviečiami dalyvauti komitetų posėdžiuose ir pasisakyti EP nariams rūpimais klausimais.

Pažymima, kad atstovauti ES Tarybai santykiuose su EP yra viena iš pagrindinių pirmininkaujančios ES Tarybai valstybės pareigų.

Nuo pirmadienio iki ketvirtadienio Briuselyje bus surengti 27 Lietuvos ministrų pristatymai 17-oje EP komitetų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

zinoma

Apie tai jau buvo kalbeta-prioritetai-pederastai ir lesbietes,kiekvienam normaliam po du pederastus. Kaip minimum. Ka ten po du,po penkis! Tik taip bus sustiprinta demokratija ir isnaikinti normalus zmones!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS