„Misijos Sibiras“ vadovas G. Alekna svarsto atsisakyti pareigų | Diena.lt

„MISIJOS SIBIRAS“ VADOVAS G. ALEKNA SVARSTO ATSISAKYTI PAREIGŲ

Tremtinių kapus tvarkančios „Misijos Sibiras“ organizavimą kritikuojantis keliautojas Gintautas Alekna sako svarstantis atsisakyti šiemet vadovauti ekspedicijai.

„Ruošiuosi atsisakyti vadovavimo. Organizatoriai ekspedicijas ruošia netinkamai. Ką daryti Tiumenėje 16 žmonių? Gaunasi ne ekspedicija, o ekskursija“, - BNS pirmadienį sakė G. Alekna.

Jo teigimu, grupėje turėtų būti ne daugiau kaip aštuoni žmonės, nes kitaip tai panašu į pinigų švaistymą ir šou be realios naudos. Pasak G. Aleknos, grupėje taip pat turėtų būti bent keli medžio meistrai.

Dvyliktoji „Misija Sibiras“ ekspedicija turėtų prasidėti liepos 17-ąją.

Misiją rengiančio labdaros ir paramos fondo „Jauniems“ direktorius Arnas Marcinkus sakė pirmą kartą išgirdęs apie G. Aleknos priekaištus.

„Pirmą kartą apie tai girdžiu. Nelabai turiu ką komentuoti. Manau, kad susiskambinsime ir išsiaiškinsime“, - BNS sakė A. Marcinkus.

Jo teigimu, „Misijos Sibiras“ projektas yra orientuotas į jaunimo pilietiškumo ir patriotiškumo ugdymą.

Antrojo pasaulinio karo ir pokario metais Lietuvą okupavę sovietai į lagerius ir tremtį išvežė daugiau kaip 275 tūkst. šalies gyventojų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ne lygis

p.Alekna na kam pilti siuksles ant grazios iniciatyvos? jei Tamsta turi abejoniu susiskambink , issiaiskink tarpusavyke o ko cia i viesuma su tokiais preiskimais listi ir purva bei abejones pilti ? (ar gal kad i TV nepakviete:) o ar Tamsta pagalvojai kiek kartu daugiau atnes Lietuvai si akcija naudos (ne tik ekspedicijai) jei vyks ne tik mimimali darbine grupe su drozejais ? Juk tuo atveju desimtis kartu daugiau jaunu zmoniu atras savo tautos isotorija ,ja pamils, bus uz ja atsakingi

SUSIJUSIOS NAUJIENOS