Akredituotas naujas Lenkijos gynybos atašė Lietuvai | Diena.lt

AKREDITUOTAS NAUJAS LENKIJOS GYNYBOS ATAŠĖ LIETUVAI

  • 0

Krašto apsaugos ministerijoje penktadienį akredituotas naujasis Lenkijos gynybos atašė Lietuvai pulkininkas Slawomiras Pawlikowskis (Slavomiras Pavlikovskis), pranešė ministerija.

„Daugelį metų Lenkija buvo ir yra ypatinga mūsų tautos partnerė ir sąjungininkė. Rusijos karas prieš Ukrainą parodė, kaip svarbu dirbti kartu ginant savo bendras vertybes, interesus ir savo šalių saugumą, – akreditacijos ceremonijoje sakė viceministras Margiris Abukevičius. – Mums pavyko greitai ir efektyviai reaguoti, tačiau būtinybė toliau stiprinti bendradarbiavimą gynybos srityje išlieka aukšto lygio“.

Viceministras pabrėžė, kad Lietuvą ir Lenkiją sieja ne tik bendra istorinė atmintis, bet ir bendri saugumo iššūkiai, todėl dvišalis valstybių bendradarbiavimas ir toliau turi būti stiprinamas.

Krašto apsaugos ministerijoje vykusios ceremonijos metu buvęs Lenkijos gynybos atašė Lietuvai Piotras Sadysas buvo apdovanotas už darbą ir pastangas stiprinant dvišalį bendradarbiavimą. Krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko vardu jam įteiktas Lietuvos krašto apsaugos sistemos medalis „Už nuopelnus“.

Anot ministerijos, Lietuvos ir Lenkijos tarpusavio parama bei koordinuotas atsakas į regione kylančius saugumo iššūkius per paskutinius kelerius metus išaugo – sustiprintas bendradarbiavimas gynybos planavimo, oro gynybos, jūrinės aplinkos suvokimo, įsigijimų ir kibernetinio saugumo srityse, įkurtas naujas krašto apsaugos ministrų tarybos formatas, pradėtos naujos bendros karinės iniciatyvos.

Naujasis Lenkijos gynybos atašė iki 2019 metų ėjo gynybos, oro ir jūrų pajėgų atašė pareigas Lenkijos ambasadoje Paryžiuje, o nuo 2020 metų dirbo Lenkijos Krašto apsaugos ministerijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS