Ambasadorius: radikalų veiksmai trikdo stabilumą Ukrainoje | Diena.lt

AMBASADORIUS: RADIKALŲ VEIKSMAI TRIKDO STABILUMĄ UKRAINOJE

  • 4

„Dešiniojo sektoriaus“ veiksmai Ukrainoje nepadeda siekti reformų ir stabilumo šalyje, teigia Lietuvos ambasadorius Ukrainoje Marius Janukonis.

„Neretai matome, kad Ukrainoje yra visokių jėgų, suinteresuotų destabilizuoti padėtį. Kita vertus, žinome, kad, esant ekonomikos nuosmukiui ir daugybei visokių vidinių ir išorinių problemų, visuomenė tampa radikalesnė. Su tuo susijęs ir radikalesnių grupuočių, kurios kelia tam tikrus reikalavimus, atsiradimas. Žinome, kad, deja, dėl karinio konflikto Ukrainoje padaugėjo ginklų nelegalioje rinkoje. Taigi, kai kurie procesai pavojingi. Tokie kaip „Dešiniojo sektoriaus“ išsišokimas Vakarų Ukrainoje iš tikrųjų nepadeda Ukrainos valdžiai veikti efektyviau ir greičiau, nepadeda reformų procesui ir bendram stabilumui šalyje“, – interviu „Verslo žinioms“ sakė M.Janukonis.

Šimtai ukrainiečių ultradešiniųjų aktyvistų praėjusią savaitę surengė protestą Kijeve prieš Vyriausybės politiką po žmonių gyvybių nusinešusios priešpriešos tarp radikalių nacionalistų ir policijos šalies vakaruose.

Radikalus judėjimas „Pravyj sektor“ („Dešinysis“ arba „Teisusis sektorius“) buvo viena iš karingiausių grupių per didelius protestus Ukrainos sostinėje, kurie praėjusių metų vasarį privertė ankstesnį prorusišką prezidentą Viktorą Janukovyčių pabėgti iš šalies. Šalies rytuose po poros mėnesių prasidėjus susirėmimams su prorusiškais separatistais, „Dešiniojo sektoriaus“ kovotojai tapo svarbia vyriausybės pajėgų dalimi.

Tačiau ultradešinieji kovotojai nuolat įsiveldavo į ginčus su vietos valdžia, o žmogaus teisių organizacija „Amnesty International“ kaltino šį judėjimą civilių kalinimu ir kankinimu. Aktyvistai tvirtina, kad jie tik stengiasi pažaboti korupciją ir nepotizmą, bet Ukrainos lyderiai kaltina „Dešinįjį sektorių“ naudojant smurtą savo politiniams tikslams pasiekti.

Gairės: Marius Janukonis, radikalai, Dešinysis sektorius, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

va taip

Bus didelis karas ir ukrainieciai atims valdzia pas zydu banditus,kuriuos palaiko jankiu banditai.

nykstukas p-4

eh kad tokia organizacija butu pas mus.

vilte

Keista , a tai ne rusai kalti....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS