A. Anušauskas JAV pasirašys sutartį dėl bendradarbiavimo gynybos įsigijimų srityje | Diena.lt

A. ANUŠAUSKAS JAV PASIRAŠYS SUTARTĮ DĖL BENDRADARBIAVIMO GYNYBOS ĮSIGIJIMŲ SRITYJE

  • 5

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas pirmadienį lankosi Jungtinėse Amerikos Valstijose, kur ketina pasirašyti sutartį dėl bendradarbiavimo gynybos įsigijimų srityje.

„Gynybos ir saugumo poreikis Lietuvai niekur nedingo bei nedings, kad ir kokios būtų mūsų vidaus politinės darbotvarkės“, – „Facebook“ įraše teigė ministras.

Pasak jo, Amerikoje laukia dvišalis susitikimas su JAV gynybos sekretoriumi Lloydu Austinu (Loidu Ostinu) ir „pirmos sutarties dėl bendradarbiavimo gynybos įsigijimų srityje pasirašymas“.

A. Anušausko teigimu, dėl to atsivers galimybės ir Lietuvos pramonei.

Gynybos ir saugumo poreikis Lietuvai niekur nedingo bei nedings, kad ir kokios būtų mūsų vidaus politinės darbotvarkės.

„Su JAV gynybos sekretoriumi aptarsime destabilizuojančius Rusijos veiksmus mūsų regione, paramą Ukrainai, nepertraukiamą JAV karių buvimą Lietuvoje ir galimybes ilgametį mūsų bendradarbiavimą gynybos srityje gilinti dar labiau“, – sakė ministras.

Krašto apsaugos ministras taip pat planuoja susitikti su Pensilvanijos nacionalinės gvardijos vadu gen. mjr. Marku Schindleriu (Marku Šindleriu).

A. Anušauskas taip pat susitiks su Senato asignavimų komiteto, Asignavimų gynybai pakomitečio ir specialaus Senato komiteto žvalgybai nare, senatore Dianne Feinstein Diane Feinstein (Dajan Feinstein), Senato ginkluotųjų pajėgų komiteto vicepirmininku Jamesu Inhofe'u (Džeimsu Inhofu).

Krašto apsaugos ministras JAV viešės iki ketvirtadienio.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

is jankiu supirkines

moraliskai ir fiziskai pasenusia nurasyta technika , uz milijardus...

to raudonas

jeigu ir buvo, bet tu ir dabar esi raudonas, raudonas

TIK KĄ BUVO ANUŠAUSKO STRAIPSNIS...

Maždaug "rusai toliau puola"...Parašiau, kad po tokių pareiškimų seka atgyvenusių karo technikos ginklų pirkimas iš Amerikos...Vos ne kitą dieną...Anušauskas jau giriasi:"Amerika mus toliau gelbėja"....Kaip lengvai Lietuva atsidustų, jeigu nebūtų joje Anušauskų, Landsbergių ir dar visokių Lietuvos kenkėjų ir Amerikos tame tarpe...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS