A. Anušauskas: kariuomenės modernizavimas – būtina atgrasymo priemonė | Diena.lt

A. ANUŠAUSKAS: KARIUOMENĖS MODERNIZAVIMAS – BŪTINA ATGRASYMO PRIEMONĖ

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas tikina, kad yra nusiteikimas didinti skiriamas lėšas krašto apsaugai.

„Rudenį, kai Seime bus tvirtinamas biudžetas, krašto apsaugai bus skiriamos tos lėšos, kurios užtikrintų ne tik nuoseklų ir tolygų asignavimų didėjimą, bet, kad atitinkamai didėtų dalis nuo BVP ir ji viršytų 2 proc.“, – po pirmadienį vykusio Valstybės gynimo tarybos (VGT) posėdžio žurnalistams sakė A. Anušauskas.

Pasak jo, kol kas sunku pasakyti, kokią BVP dalį kitais metais galėtų sudaryti išlaidos, tenkančios  gynybai.

Kariuomenės modernizavimas yra būtina atgrasymo priemonė. Aš manau, kad tai visuomenė turi suprasti.

„Yra derybų fazė dėl biudžeto. Yra projekcija, kaip galėtų didėti tas finansavimas (...) Kaip konkrečiai atrodys biudžetas, ar 2,09, ar 2,11, ar koks nors procentinis dydis bus įrašytas, aš manau, kad po biudžetinių derybų mes matysime konkretesnius skaičius“, – teigė jis.

„Kariuomenės modernizavimas yra būtina atgrasymo priemonė. Aš manau, kad tai visuomenė turi suprasti. Aš suprantu, kad kartais atrodo, jog krašto apsaugai skiriamos lėšos yra didžiulės, bet tai 4 ar 5 pagal lėšų dydį finansuojama sritis, jei kalbėtume apie apimtis“, – pridūrė ministras.

Praėjusioje Seimo kadencijoje beveik visos parlamentinės partijos sutarė iki 2030 metų krašto apsaugai skirti 2,5 proc. BVP. Susitarimo nepasirašė socialdemokratai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS