A. Anušauskas nedramatizuoja „valstiečių“ grasinimų trauktis iš susitarimų dėl gynybos politikos | Diena.lt

A. ANUŠAUSKAS NEDRAMATIZUOJA „VALSTIEČIŲ“ GRASINIMŲ TRAUKTIS IŠ SUSITARIMŲ DĖL GYNYBOS POLITIKOS

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas nemano, kad „valstiečių“ pasitraukimas iš bendrai parlamente veikiančių partijų susitarimų dėl nacionalinio saugumo ir gynybos bei užsienio politikos darytų esminį pokytį. Anot jo, jau anksčiau ne visos partijos pasirašydavo tokius susitarimus, juolab kai tai būdavo naujai susikūrusios partijos.

„Manau, kad svarbiausia yra bendras politinis nusiteikimas, nes pats susitarimas tai gairės, kur link vystosi mūsų saugumo, gynybos politika, kam mes kartu, skirtingų pažiūrų žmonės, pritariame“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ teigė A. Anušauskas.

Ministras tikino, kad „valstiečiams“ nepasirašius susitarimų, tai bendros situacijos nekeistų, tačiau jų motyvai, pasak A. Anušausko, yra nesusiję su nacionaliniu saugumu bei gynyba. 

„Manau, kad tai nekeistų situacijos, net jeigu ta viena partija atsisakytų pasirašyti, tiesa sakant dėl priežasčių, kurios su gynyba, nacionaliniu saugumu, niekaip nėra susijusios“, – sakė politikas.

„Manau, kad tai yra toks sąmoningas mėginimas sužlugdyti šį susitarimą“, –pridėjo jis.

ELTA primena, kad „valstiečiai“ praeitą savaitę tvirtino, jog valdantiesiems neatsitraukus nuo Civilinės sąjungos įstatymo bei valstybės vadovo statuso suteikimo Aukščiausios Tarybos–Atkuriamojo Seimo pirmininkui Vytautui Landsbergiui, partija pasitrauks iš ruošiamų susitarimų dėl nacionalinio saugumo ir gynybos bei susitarimo dėl užsienio politikos.

Apie pasitraukimą iš susitarimų Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) veikiausiai praneš penktadienį. Taip tvirtinti leidžia „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis. Pasak LVŽS pirmininko, penktadienį vyks jo vedamos partijos tarybos posėdis, kuriame jis ir agituos bendrapartiečius už pasitraukimą iš šio susitarimo. R. Karbauskis tvirtina, kad jis puikiai supranta, jog krašto gynybos klausimai šiuo metu yra pirmaeiliai, anot jo, „valstiečiai“ pritaria ir kiekvienam ruošti baigiamo susitarimo punktui. Tačiau, tarsi kokį force majeure akcentuoja politikas, pasirašyti susitarimo su „bepročiais“ jis negalįs.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS