A. Anušauskas su ES gynybos ministrais Breste aptars paramą Ukrainai | Diena.lt

A. ANUŠAUSKAS SU ES GYNYBOS MINISTRAIS BRESTE APTARS PARAMĄ UKRAINAI

  • 3

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas trečiadienį išvyksta į Prancūziją, kur Bresto mieste vyks neformalus Europos Sąjungos (ES) šalių gynybos ministrų susitikimas.

Ministrai aptars aktualiausius gynybos ir saugumo klausimus bei diskutuos, kokius sprendimus reikia priimti prastėjant saugumo situacijai Europoje, ypač reaguojant į prie Ukrainos sienos sutelktus dešimtis tūkstančių Rusijos karių.

Daug dėmesio bus skiriama ES paramos Ukrainai ir jos karinio sektoriaus stiprinimo klausimams, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Vakarų šalys baiminasi dėl Rusijos pajėgų telkimo prie Ukrainos sienų ir kaltina Maskvą planuojant šią žiemą įsiveržti į savo kaimynę.

Breste numatytos ES gynybos ministrų diskusijos su NATO generaliniu sekretoriumi ir Jungtinių Tautų generalinio sekretoriaus pavaduotoju dėl privačių karinių kompanijų, ypač Rusijos, įtakos ES karinių misijų ir operacijų efektyvumui tiek Afrikos regione, tiek Rytų Ukrainoje

Gynybos reikalų ministrai surengs ir bendrą sesiją su ES užsienio reikalų ministrais bei diskutuos dėl Bendrijos rengiamo Strateginio kompaso turinio.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kutūzove \\\\\.../////

nepraleisk progos patylėti,kad Ukrainoje garsų "karvedį" nepakabintų kaip sasiską.Vaikai tai dar maži,tėčio reikia.

ALGIS

Neužmiršk ir Kazachstano , TAU AMERIKOS KOLOBORANTE Lietuvos žmonės visai nerūpi .

GERIAU DŽIOVINK DŽIŪVĖSIUS

Ukrainos finišas bus analogiškas Kazachstano. Tik...kai kas nespės pabėgti, o Ukrainos nacionalistų pagalbininkai bus gaudomi visuose valstybėse.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS