A. Anušauskas: Ukraina nėra palikta viena, jį remiama ginklais, finansiškai | Diena.lt

A. ANUŠAUSKAS: UKRAINA NĖRA PALIKTA VIENA, JĮ REMIAMA GINKLAIS, FINANSIŠKAI

Rusijos karinę invaziją patirianti Ukraina nėra palikta viena, ją Lietuva ir Vakarai remia ginklais, ekonominėmis bei finansinėmis, politinėmis priemonėmis, sako krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

„Reikia suprasti, kokioje situacijoje yra atsidūrę ukrainiečiai, kadangi vyksta raketiniai smūgiai per sostinę. Tai, be abejo, šitoje situacijoje, kai neturi pakankamai oro gynybos priemonių – ukrainiečiai niekada pakankamai ir neturėjo, kai turimos priemonės sunaikintos, žinoma, kad prezidentas vertina taip situaciją“, – žurnalistams Vyriausybėje penktadienį sakė krašto apsaugos ministras.

„Bet yra šalys, tarp jų – Lietuva, Jungtinės Amerikos Valstijos, Britanija, kurios iš savo pusės remia Ukrainą ir teikia, ir teiks paramą. Visą paramą – kalbu ne tik apie ginklus, bet ir apie apsaugos, medicinines priemones, ekonominę, finansinę, politinę, diplomatinę“, – sakė ministras, reaguodamas į Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio žodžius, kad jo šalis kare su Rusija buvo „palikta viena“.

Bet yra šalys, tarp jų – Lietuva, Jungtinės Amerikos Valstijos, Britanija, kurios iš savo pusės remia Ukrainą ir teikia, ir teiks paramą.

A. Anušauskas sako, kad detalios informacijos apie ginkluotę Ukrainai Lietuva nebeteiks, nes „karas jau yra prasidėjęs“.

„Tuo metu tas kalbėjimas buvo atgrasymo dalis – galbūt agresorius persigalvos. Dabar kalbėjimas yra jau karo dalis. Aš manau, kad turime suprasti, kad bet kokia informacija gali būti panaudota ir kitos pusės“, – kalbėjo ministras.

Kurį laiką telkęs apie 150–200 tūkst. karių prie Ukrainos sienų, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ankstų ketvirtadienio rytą paskelbė karinę operaciją kaimyninėje šalyje, Rusija pradėjo aviacijos ir raketų atakas įvairiose šalies vietose, taip pat ir greta sostinės Kijevo, pasiuntė savo tankus bei karius.

Reaguodamas į įvykius, savo kalboje V. Zelenskis pareiškė, kad jo šalis buvo „palikta viena“.

„Kas pasirengęs kovoti drauge su mumis? Nieko nematau“, – sakė V. Zelenskis.

Briuselyje ketvirtadienį Europos Sąjungos šalių lyderiai sutarė įvesti naujus ribojimus Rusijos finansų, energetikos ir susisiekimo sektoriams, taip pat prekybos dvejopos paskirties prekėmis suvaržymų, ribojimų eksportui ir jo finansavimui. ES lyderiai taip pat nusprendė įtraukti daugiau Rusijos asmenų į ankstesnį sankcijų sąrašą.

G. Nausėda pranešė Europos Vadovų Taryboje pasisakęs už Rusijos atjungimą nuo tarpbankinių atsiskaitymų sistemos SWIFT, tačiau bendro sprendimo rasti dėl to nepavyko.

Gairės: Arvydas Anušauskas, parama Ukraina, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS