Apie būsimus prezidento rinkimus: galime turėti tokias skerdynes | Diena.lt

APIE BŪSIMUS PREZIDENTO RINKIMUS: GALIME TURĖTI TOKIAS SKERDYNES

  • 45

Lenktynės į prezidento postą darosi vis įdomesnės. Plačiau – LNK reportaže.

Buvęs Konstitucinio Teismo pirmininkas sako, kad galutinai apsisprendė prieš gerą savaitę.

„Kalbų buvo ir prieš tai, net prieš porą metų, tačiau daugiau juokų forma“, – sakė Dainius Žalimas.

D. Žalimas į rinkimus eina su Laisvės partija.

„Tai yra partija, kurios pozicijos man artimiausios ir nuosekliausiai ginamos“, – teigė D. Žalimas.

Per rinkimus jis akcentuos teisingumą. Tačiau anksčiau D. Žalimas buvo konservatorius. 1995-2001 m. priklausė konservatorių partijai. 2009 m. su konservatoriais kandidatavo į Europos Parlamentą.

„Nuo 2001 m. nesu jokios partijos narys. Reikėtų nuo šito ir pradėti. Pagal pažiūras esu liberalas“, – sakė D. Žalimas.

Anot politologų, D. Žalimo privalumas yra autoritetas dėl Konstitucijos išmanymo. Bet tai, kad kandidatuoja su nišine Laisvės partija, nepridės papildomų simpatijų. Konkurencija centro dešinėje auga.

„Turime Ingridą Šimonytę. Iš dalies į šią kategoriją taikosi ir Giedrimas Jeglinskas. Galime turėti tokias skerdynes“, – sakė politologas Ignas Kalpokas.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

O savaitgalį pasiskelbęs „Vardan Lietuvos“ partijos kandidatas ateina su skėčiu, ant kurio „New York“.

„Kai lyja, ir nėra skėčio, išlenda pardavėjai su tokiais netikrais skėčiais ir prašo 20 dolerių“, – sakė G. Jeglinskas.

Jis – kandidatas matęs pasaulio. G. Jeglinskas buvo NATO generalinio sekretoriaus pavaduotojas. Tokios patirties NATO vadovybėje neturi joks kitas lietuvis. Sauliaus Skvernelio Vyriausybėje G. Jeglinskas buvo krašto apsaugos viceministras.

G. Jeglinskas akcentuos saugumą. „Esu pagerbtas, kad partija pasitiki manimi. Įnešu kiek kitokį profilį. Esu daugiau matęs pasaulio. Mano vizija, mano užsidegimas yra dirbti šaliai“, – kalbėjo kandidatas į prezidentus.

Anot partiečių, tai naujas proveržis, tačiau G. Jeglinskas plačiai visuomenei mažai žinomas.

„Reikia važiuoti į regionus, reikia susitikti su žmonėmis, išgirsti juos“, – kalbėjo G. Jeglinskas.

Be to, kandidatas vengia įvardinti, į kurią pusę krypsta jo politinės pažiūros.

„Čia ne apie tai. Mes kalbame apie visą spektrą problemų. Turime jas spręsti. Negalime pasirinkti“, – sakė G. Jeglinskas.

Galimai liberalų kandidatei žinomumo netrūksta. Viktorija Čmilytė-Nielsen išgarsėjo dar būdama nepilnametė kaip šachmatininkė. Bet ar liberalų lyderė kabinetą Seime į Prezidentūrą iškeisti bandys, dar neatskleidžia. Liberalai kandidatą paskelbti turėtų gruodžio pradžioje.

„Didėjantis susigrūdimas centro dešinėje mažiausiai naudingas yra I. Šimonytei“, – sakė I. Kalpokas.

Apklausos rodo, kad Gitanas Nausėda nušluotų savo konkurentus. Apie savo kandidatą dar nepaskelbė socialdemokratai. Intrigą išlaiko ir Ignas Vėgėlė.

Rašyti komentarą
Komentarai (45)

Rasa

Nu keturi komunarai klokit kas tokie esat kuom užsiimat kokias vėlevas bučiuojat kiek prisigrobėt gal ir mums biski palikit kad nenumirtume DĖKUI KAD ger E VAITKAUS NUOTRAUKOS NEITALPINOT prie jūsu O TAI BUTUMĖT SUTEPE šita brangu tautai žmogu

Vilnietis

Balsuosim tik už ger prof E Vaitku Žmonės žiūrėkit sekmadieni per Valdo Žemaicio laida ir galesit užduoti klausimus ir paklausyti to žmogaus interviu tautai Tai nieko bendro su Žemaičiu neturi tai tik jis suteikia žmonėm ir Vaitkui eteri yra žmoniu kurie neklauso lekštučio bet čia nieko bendro aš irgi nesidomiu lekštučiu bet dekui kad duoda eteri ger E Vaitkui ir ten būna daug įdomiu pasisakymu daug jaunimo protingo milinčiu lietuva tauta Pamatysit kad dar mes nenužmogėje kaip tie vagys aferistai valdžioje partijose ir prezidentas

Tai

Naujas prezidentas ateis ne per rinkimus, o per skerdines? Labai įdomu!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS