Apklausa: konservatorių reitingas – žemiausias nuo praėjusių Seimo rinkimų | Diena.lt

APKLAUSA: KONSERVATORIŲ REITINGAS – ŽEMIAUSIAS NUO PRAĖJUSIŲ SEIMO RINKIMŲ

Smuko valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos reitingai, jie – žemiausi nuo 2020 metais vykusių Seimo rinkimų.

Penktadienį paskelbtos „Lietuvos ryto“ užsakymu atliktos „Vilmorus“ apklausos duomenimis, konservatoriai partijų reitinge iš antrosios vietos nukrito į ketvirtąją. Palaikymas TS-LKD kovą siekė 7,4 proc., kai vasarį – 11,3 procento.

„Čia žemiausias rezultatas po rinkimų“, – BNS sakė „Vilmorus“ vadovas Valdas Gaidys.

Jis svarstė, kad tam įtakos galėjo turėti vidinės partijos kovos, taip pat populiaraus buvusio krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko atsistatydinimas.

Tuo metu populiariausia šalyje išlieka opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP). Jei kitą sekmadienį vyktų rinkimai, už LSDP balsuotų 20,3 proc. apklaustųjų, kai vasarį – 19 procentų.

Reitingų lentelėje į antrą poziciją iš trečios pakilo opozicinė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga – už ją balsuotų 9,9 proc. šalies gyventojų, kai vasarį balsą būtų atidavę 8,7 proc. respondentų. Trečioje vietoje rikiuojasi opozicinė Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ su 9,6 proc. palaikymu (8,7 proc. vasarį).

„Valstiečių“ ir „Vardan Lietuvos“ reitingas kokį ketvirtą mėnesį po truputį auga. Juos kartu sudėjus jie kaip socialdemokratai pasidaro“, – kalbėjo V. Gaidys.

Liberalų sąjūdis sulauktų 6,3 proc. paramos (4,5 proc. vasarį), opozicinė Darbo partija – 4,7 proc. (tiek pat ir vasarį), Lietuvos regionų partija – 3,5 proc. palaikymo (3,3 proc. vasarį), o Laisvės partija – 2,8 proc. palaikymo (1,6 proc. vasarį).

Lietuvos lenkų rinkimų akciją palaikytų 1,6 proc. apklaustųjų, kai vasarį šis procentas siekė 1,1.

11,6 proc. apklaustųjų teigė, kad nebalsuotų, o 21,6 proc. – nežinojo, už ką. Vasarį šie skaičiai atitinkamai buvo 8,7 ir 27,2 procento.

Už kitą partiją balsuotų 0,7 proc. Lietuvos gyventojų.

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras „Vilmorus“ reprezentatyvią visuomenės apklausą „Lietuvos ryto“ užsakymu atliko kovo 15–23 dienomis. Apklaustas 1001 šalies gyventojas, maksimali apklausos paklaida siekia 3,1 proc. punkto.

Rašyti komentarą
Komentarai (103)

to Antanas

tavo tuščią smegeninę jau suėdė seniai vėžys buduli

to Dėmesio

buduli tu buduli, ne LIETUVA sukelti gali karą o siberijos fašistai dauneli.

Išvada

daugybę metų komunistų ir kitų vagių organizuojama apklausa visada pasisako "prieš konservatorius", o realybėje balsavimas vyks priešingai komunistų norams taškas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS