STT apklaustas A. Anušauskas: tai nėra paprasti dalykai | Diena.lt

STT APKLAUSTAS A. ANUŠAUSKAS: TAI NĖRA PAPRASTI DALYKAI

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas sako Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) apklausoje trečiadienį nurodęs, kur jie gali pasitikslinti informaciją dėl galimos korupcijos krašto apsaugos sistemoje.

„STT manęs paklausė, aš nurodžiau tai, ką žinojau, kokios aplinkybės, kur jie gali pasitikslinti ir gauti papildomą informaciją“, – TV3 portalo laidoje „Dienos pjūvis“ trečiadienį sakė A. Anušauskas.

STT direktorius Linas Pernavas trečiadienį informavo, kad tikslindama informaciją dėl galimos korupcijos krašto apsaugoje, tarnyba apklausė A. Anušauską.

Ministras teigė nežinantis, ar jo pateiktos informacijos pagrindu STT pradės ikiteisminį tyrimą.

„Jie tą žino, ar iš to galima išvirti kokią nors košę? Tai nėra paprasti dalykai. Mes žinome, kiek ikiteisminių STT tyrimų prasidėdavo ir kuo pasibaigdavo – arba teismuose, arba kur“, – sakė jis.

A. Anušauskas teigė, kad galimus korupcinius veiksmus reikia prevenciškai stebėti iš anksto.

„Kai kurie dalykai matomi viešojoje erdvėje, bet jokių ypatingų veiksmų nevyksta. STT dirba savo darbą, mes dirbame savo darbą tiek, kiek leido įstatymas“, – sakė A. Anušauskas.

Jis pakartojo, kad jo kadencijos metu buvo vykdoma „stipri antikorupcinė darbotvarkė.

„Mes darėme darbus antikorupcijos srityje. Žinoma, galėjau apie tai skalambinti ant kiekvieno kampo, kiekvienai progai pasitaikius, bet mes darėme realius darbus“, – sakė A. Anušauskas.

Pasak jo, išaugus gynybos biudžetui, reikėjo sisteminio požiūrio, kad „neišaugtų koks nors korupcijos grybas krašto apsaugos sistemoje“.

Žinoma, galėjau apie tai skalambinti ant kiekvieno kampo, kiekvienai progai pasitaikius, bet mes darėme realius darbus.

„Mes darėme viską, kad to nebūtų“, – aiškino ministras.

A. Anušausko teigimu, Antrasis operatyvinių tarnybų departamentas, jeigu reikėdavo, pateikdavo papildomą informaciją, dirbdavo su teisėsaugos institucijomis ir dėl to „nebuvo jokios korupcijos“.

Atsistatydinimo pareiškimą penktadienį įteikęs A. Anušauskas šeštadienį po susitikimo su prezidentu pareiškė, kad jam „teko uždaryti duris kompanijoms“, kurios mėgino papirkinėti krašto apsaugos sistemos darbuotojus, bet šios rado kelią į Seimą.

Ministras vėliau patikslino, kad tokiais pasisakymais kelia nedeklaruojamų politikų susitikimų su lobistais problemą.

Prezidento vyriausiasis patarėjas nacionalinio saugumo klausimais K. Budrys tuomet sakė, kad susitikime su šalies vadovo A. Anušauskas įvardijo korupcines rizikas galbūt keliančių asmenų „tam tikrus vardus ir pavardes“.

Tikslindama informaciją dėl galimos korupcijos krašto apsaugos sistemoje, STT kaip liudytoją jau apklausė parlamentarą, liberalą R. Lopatą.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

pažiūrėsim laidą "dienos spjūvis"

su senu marazmatiku

daug bezdalo pas senelį susikaupė

praeis daug laiko kol visą išleis

NAIVUOLIAMS....

Kam dar neaišku? STT, prokuratūra, teismai, visos jėgos struktūros - vienose uzurpuotų landsberginės šutvės rankose. Ar galima tokioje "demokratinėje" valstybėje būti bent kruopelytė teisingumo? Tokiose valstybėse pasikeičia valdžios tik revoliucinių perversmo keliu. Tas variantas atkrenta. Lieka tik antras variantas - pasaulinis karas....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS