Ar didesnė valdininkų atsakomybė padėtų sumažinti valstybės nuostolius? | Diena.lt

AR DIDESNĖ VALDININKŲ ATSAKOMYBĖ PADĖTŲ SUMAŽINTI VALSTYBĖS NUOSTOLIUS?

Valstybės kontrolės specialistų teigimu, didesnė valdininkų atsakomybė už tyčia padarytą žalą padėtų sumažinti valstybės nuostolius.

Oficialiais duomenimis, atlygindama žalą, atsiradusią dėl valdžios institucijų neteisėtų veiksmų, per trejus metus Teisingumo ministerija išmokėjo daugiau kaip 4 milijonus eurų, tačiau susigrąžino tik apie 3500.

Vienas iš ryškių valstybės institucijose dirbančių asmenų piktnaudžiavimo pavyzdžių – neteisėti  statybos leidimai, kai vėliau pastatus tenka griauti, o žalą atlygina valstybė. Valstybės kontrolės duomenimis, daug žalos patiriama ir dėl neteisėto valstybės tarnautojų atleidimai iš darbo.

Vyriausybė pateikė Seimui svarstyti projektą, kuriuo siūloma taikyti visišką materialinę atsakomybę viešajame sektoriuje dirbantiems asmenims, kurie tyčiniais veiksmais padarė turtinę žalą.

Valstybės kontrolės departamento direktoriaus pavaduotoja Sigita Gorovniova sako, kad pataisos leis veikti aktyviau ir iš atsakingų asmenų susigrąžinti didesnę dalį valstybei priklausančių lėšų.

Iki šiol valstybė iš žalą padariusio valdininko galėjo reikalauti atlyginti ne daugiau kaip 9 vidutinius jo darbo užmokesčius.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

A

Ne tik didesnė, bet būtinai neišvengiama.

NA NA

na ir klausimas ,_______čia tas pats ,"ar prezidentas turi atsakyti už valstybės valdymą ? " nėra ko ir stebėtis ,Lietuvos išgrobstymo lygiu ,nes politinės gaujos prakišusios savo nepopuliarius narius pagal sąrašus ,juos prakiša net į ministrų postus ,o tie už nieką gi neatsako ,nes tai yra gaujos sprendimai ir nusikaltimai ,,,,sėkmės pagaliau baigtis , komunizmui Lietuvoje ,,,,,

cha ......... voge ,plese ,aferas dare ,prchvatizacijas

pravedinejo , visoj europoj apsisiko visos lietuvos vardu..lauke ,,,senaties ,, termino suejimo kaip isganymo , teisesmaukiniu mafijai uoliai slepiant ju nusikaltimus , Staiga -BAC- y kepala mintis , o juk jei butu sodine kada pirma afera prasukau , ar kada pavogiau pirma milijona---juk buciau maziau nusikaltimu pridirbes ...nebuciau dar simto milijonu pavoges , ir neisvijes is lietuvos duoneliaut porps simtu tukstanciu kaimynu....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS