Ar kandidatai į ministrus bus pajėgūs „iškuopti arklides“? | Diena.lt

AR KANDIDATAI Į MINISTRUS BUS PAJĖGŪS „IŠKUOPTI ARKLIDES“?

  • 15

Graikų legenda byloja, kad Heraklis per dieną sugebėjo iškuopti Augėjo arklides. Jų niekas nebuvo kuopęs 30 metų. Mėšlo buvo susikaupę tiek, kad siekė lubas. Lietuvos vadovas Gitanas Nausėda to tikisi iš būsimo švietimo ministro.

Skandalingai pasitraukusi Monika Navickienė paliko tuščias dviejų ministrų kėdes: švietimo ir socialinės apsaugos. Kas ant jų atsisės likus mažiau nei pusmečiui – didelė paslaptis. Nors Prezidentas ir premjerė jau sutarė, bet pavardes dar slepia. Tiesa, viešojoje erdvėje jos pasirodė dar praeitą savaitę, bet į tai atsakoma „gal ir jie, gal ir ne".

„Nebėra laiko brėžti strategines vizijas. Reikia „iškuopti arklides“, – kalbėjo G. Nausėda.

Švietimo ministro šalyje nėra daugiau nei du mėnesius. Vakar premjerė Ingrida Šimonytė su prezidentu aptarė kandidatą į šį postą. Taip pat, į neseniai atsilaisvinusią socialinės apsaugos ministro kėdę. Abiejų ministrų pasitraukimas buvo dramatiškas. Buvęs švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas netikėtai atsistatydino per spaudos konferenciją. Po moksleivių tarpinių patikrinimų.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Premjerės komanda labiau trukdo nei padeda. Ta darbo kultūra, kuri atkeliauja iš ten, man ir mano komandai – nepriimtina“, – sakė G. Jakštas.

Atrodžiusi neprobleminė Monika Navickienė iš socialinės apsaugos ir darbo ministrų išskrido po skrydžio į Dubajų.

„Matote mane sudėtingame gyvenimo etape, emociškai taip pat. Nors esu įsitikinusi, kad nepažeidžiau viešojo intereso, pripažįstu, padariau žmogišką klaidą“, – teisinosi M. Navickienė.

Matyt, visuomenei dramų dar per mažai, nes abu aukščiausi šalies lyderiai nusprendė intrigą dar laikyti.

Paklausus I. Šimonytės, ar jau peteikė kandidatūras, sakė: „Ne. Nepateikiau oficialiai, nes jeigu pateikčiau oficialiai, tai būtų dekreto projektas. Pateiksiu šią savaitę, turbūt po vieną į kiekvieną ministeriją“, – informavo I. Šimonytė.

Kas jie tokie – nuo visuomenės slepiama, nors kandidatus suderino ir jau net suplanuota, kada jie eis pas prezidentą prisistatyti.

„Aš noriu laikytis susitarimo. Kandidatūros yra, jos atrodo priimtinos“, – kalbėjo G. Nausėda.

Premjerė sakė, kad kandidatų neatskleidžia dėl žurnalistų.

„Kai pateiksiu, tada ir atskleisiu, nes nežinau, ar visi čia yra. Jeigu kas nors neišgirsta, tai labai pyksta. Nepykit“, – sakė I. Šimonytė.

Žiniasklaida draminę įtampą bandė sugadinti. Anksčiau skelbė, kad kandidatė į švietimo ministrus – konservatorių frakcijos (TS-LKD) seniūnė Radvilė Morkūnaitė–Mikulėnienė.

„Esu komandos žmogus ir jeigu taip susikolstys aplinkybės, kad turėsiu imtis šitos atsakomybės, tai jos ir imsiuosi“, – informavo R. Morkūnaitė–Mikulėnienė.

Prezidentas G. Nausėda sakė: „Galbūt ji, galbūt ne“.

Taip pat skelbta, kad kandidatas į socialinės apsaugos ir darbo ministrus – dabartinis socialinės apsaugos ir darbo viceministras Vytautas Šilinskas.

Prezidentas G. Nausėda sakė: „Galbūt taip, galbūt ne“.

Kulminacija turėtų įvykti kitą savaitę. Kandidatai pas prezidentą eis kitą savaitę. Tada ir paaiškės, ar „arklides iškuopti“ jie pajėgūs, ar I. Šimonytei reikės ieškoti toliau.

„Su prezidentu visada viską sklandžiai sutariame. Nežinau, kodėl jums atrodo kitaip“, – teigė I. Šimonytė.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Onė

Na pirma ar šimonytė pajėgi iškuopti savo ministerijos arklidės?????

Ka ka

Tai zirgasnukis savo bukalaurus apgyvendino arklydese?

Žemaitis

Visą vyriausybę reikia paleisti. kaip visur tokiu atveju daroma.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS