A. Armonaitė atsisako trauktis iš pareigų | Diena.lt

A. ARMONAITĖ ATSISAKO TRAUKTIS IŠ PAREIGŲ

Ekonomikos ministrė Aušrinė Armonaitė ketvirtadienį paskelbė atsisakanti pati trauktis iš pareigų, tačiau tenkinsianti viceministro Vinco Jurgučio prašymą atsistatydinti.

„Dalykinių argumentų, kodėl aš turėčiau trauktis, negirdžiu ir nematau, bet politinių postų aš nesivaikau ir nesilaikau. Bet šitoje situacijoje argumentų, kodėl turėčiau trauktis, nematau“, – žurnalistams Seime sakė A. Armonaitė.

Ji tvirtino neturinti priekaištų viceministrui V. Jurgučiui, bet tenkins jo prašymą palikti pareigas.

„Jokių priekaištų nei kompetencijai, nei darbams, nei atsidavimui darbui aš neturiu, bet jo prašymą tenkinsiu“, – teigė A. Armonaitė. 

Pasak jos, šiuo metu V. Jurgučio ateitis Laisvės partijoje nesvarstoma.

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį paragino ministrę pasvarstyti apie galimybę atsistatydinti, kilus klausimams dėl galimo nepotizmo, V. Jurgučio sutuoktinei įsidarbinus valstybės valdomuose „Lietuvos geležinkeliuose“.

A. Armonaitė patvirtino situaciją aptarusi su ministre pirmininke Ingrida Šimonyte, tačiau teigė, kad premjerė savo poziciją turi pakomentuoti pati.

Pasak jos, Laisvės partijoje situacija vertinama kaip viešas šešėlis ar jo regimybė.

Dalykinių argumentų, kodėl aš turėčiau trauktis, negirdžiu ir nematau, bet politinių postų aš nesivaikau ir nesilaikau. Bet šitoje situacijoje argumentų, kodėl turėčiau trauktis, nematau.

„Partiečiai, be abejo, kaip visada turi klausimų dėl politinio veiksmo, tik žinote, pasakysiu kaip pirmininkė – visada yra paprasčiau kalbėti apie darbus, idėjas, programą, o kai yra tokie asmeniniai dalykai, visada yra sunkiau“, – teigė A. Armonaitė.

Ji pažymėjo, kad aukšti skaidrumo reikalavimai bendruomenei lieka vienu iš kertinių partijos veiklos principų.

„Laisvės partijai per šiuos beveik ketverius veiklos metus ir daugiau negu dvejus metus valdančiojoje koalicijoje yra priklijuota tiek daug etikečių – nežinau, ar dar kuri politinė organizacija turi tiek daug etikečių. Dar viena į kolekciją, bet svarbiausia, manau, tam nepasiduoti, o žinoti, ko tu atėjai į politiką“, – teigė A. Armonaitė.

Pasak jos, skandalo poveikį partijai bus galima įvertinti vėliau.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigė mananti, kad Laisvės partija, reaguodama į kilusią situaciją, priėmė teisingus sprendimus.

„Mano vertinimu, sprendimai yra priimti. Kažkokių tolimesnių sprendimų ar atsakomybių aš nematau“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė Seimo pirmininkė.

„Netgi regimybė tokio interesų konflikto jau yra problema, ir tai mes matome per tuos sprendimus, kuriuos Laisvės partijos nariai ir susiję žmonės turėjo priimti“, – pridūrė ji.

Po klausimų dėl galimo nepotizmo nauja LTG grupės korporatyvinių reikalų direktore paskirta Agnė Belickaitė ketvirtadienį pranešė, kad traukiasi iš pareigų.

Trečiadienį apie pasitraukimą iš pareigų pranešė ir jos sutuoktinis – Laisvės partijos valdybos narys bei ekonomikos ir inovacijų viceministras Vincas Jurgutis, kuris atmetė kaltinimus nepotizmu ir sutuoktinės protegavimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (123)

Kiaulės nuo lovio nesitraukia,

jas reikia nuvilkti paėmus už šnipo.

Xxxxx

VAFLIS YRA VAFLIS

Britki boba
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS