A. Armonaitė: atskyrę nacionalinį saugumą nuo žmogaus teisių, prisišauksime orbanizmą | Diena.lt

A. ARMONAITĖ: ATSKYRĘ NACIONALINĮ SAUGUMĄ NUO ŽMOGAUS TEISIŲ, PRISIŠAUKSIME ORBANIZMĄ

Laisvės partijos pirmininkė ir ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sako, kad negalima atskirti nacionalinio saugumo ir žmogaus teisių.

Taip ji komentavo jos vadovaujamai partijai nepalaikant premjerės Ingridos Šimonytės teikiamo kandidato į krašto apsaugos ministro postą Lauryno Kasčiūno.

„Jeigu mes atskirsime nacionalinį saugumą nuo žmogaus teisių, prisišauksime orbanizmą Lietuvoje. Aš to nenorėčiau“, – LRT laidai „Dienos tema“ penktadienį sakė A. Armonaitė.

Pasak jos, nors Laisvės partija neturi politinių svertų skiriant ministrą, partija jautė pareigą pasisakyti, jog atsiriboja nuo L. Kasčiūno kandidatūros „dėl politinių pažiūrų ir vertybinių klausimų“.

„Kartais aš išgirstu, sako, bet žiūrėkite, juk nacionalinis saugumas nesusijęs su žmogaus teisėmis. Aš kategoriškai su tuo noriu nesutikti, nes nacionalinis saugumas yra pirmiausia vertybių, vakarietiškų žmogaus teisių, žmogaus teisėmis grįstų vertybių gynyba“, – teigė ministrė.

Nacionalinis saugumas yra pirmiausia vertybių, vakarietiškų žmogaus teisių, žmogaus teisėmis grįstų vertybių gynyba.

„Tai nėra tušti žodžiai, nes mes tą matome Ukrainoje. Nes Ukraina gina ne tik teritoriją, ji gina visą bendrą europietišką civilizaciją, kuri susidaro ir iš žmogaus teisių sprendimų“, – tvirtino ji.

Visgi A. Armonaitė teigė, kad tai nereiškia, kad jei L. Kasčiūnas bus paskirtas ministru, Laisvės partija „aklai nepalaikys“ jo siūlomų projektų.

„Bendrų darbų galima rasti ir mes juos rasime“, – sakė A. Armonaitė.

Premjerė I. Šimonytė antradienį prezidentui Gitanui Nausėdai oficialiai pateikė NSGK pirmininko L. Kasčiūno kandidatūrą į krašto apsaugos ministrus, kai Vyriausybės vadovės prašymu atsistatydino dabartinis ministras Arvydas Anušauskas.

Prezidentas G. Nausėda penktadienį patvirtino gavęs tarnybų informaciją apie L. Kasčiūną, ją dar įvertins.

Nevyriausybininkai kritikuoja L. Kasčiūną griežtos migracijos politikos, laikysenos su žmogaus teisėmis susijusiais klausimais. Jie taip pat primena 2018 metais išsiųstą kvietimą vokiečių kraštutinės dešinės politikams atvykti į Lietuvą. Jį L. Kasčiūnas aiškino klaida.

Tuo metu daugiau nei 20 įvairią paramą Ukrainai buriančių organizacijų išreiškė paramą politikui.

Premjerė anksčiau nurodė, kad būtų logiška A. Anušauskui ir L. Kasčiūnui susikeisti pareigomis, tačiau karjerą ministro poste baigiantis A. Anušauskas sako nematantis savęs Seimo NSGK vadovo pareigose.

Laisvės partija susiklosčius tokiai situacijai teigia, jog imtųsi vadovauti Seimo NSGK, jei valdantieji nuspręstų perdalinti kvotas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Pakilo atlyginimai beveik pasiekėm Europa

Už Šimonyte! Už Armonaitę!

dušanski pasekėjai

Greičiau rinkimai, tikimės naujas prezidentas klounų į vyriausybę netvirtins.

senas kavenskas

Na , ir vėl mano ,,porcijinis skaitymas'' pakėlė nuotaiką - smegenai užfiksavo ,,onanizmą'' :) teko dar kartą pažodžiui ... beje , armokosmonaute - kur ta taipėjaus ,,žmoga'' kurA žadėjo mlrd.€ ? ar dar dirba taipėjaus ,,skaimeniniu mininistra'' ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS