A. Armonaitė: dėl partnerystės įteisinimo esame pasiryžę padaryti viską | Diena.lt

A. ARMONAITĖ: DĖL PARTNERYSTĖS ĮTEISINIMO ESAME PASIRYŽĘ PADARYTI VISKĄ

Valdančiosios Laisvės partijos vadovė, ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sako, kad Seime reikiamo palaikymo per pirmą stadiją nesulaukęs Partnerystės įstatymo projektas jau buvo kompromisinis, tačiau partija toliau pasiryžusi dėl jo tartis su visais.

„Man atrodo, kad mums reikia daugiau galvoti, kas mus telkia, o ne kas skiria. Kai rašėme ir rengėme Partnerystės įstatymo projektą, Konstitucijos 38 straipsniui Seimo Teisės departamentas neįžvelgė jokių prieštaravimų. Nebuvo vaikų kausimo, nebuvo šeimos sąvokos, nebuvo santuokos, buvo gerokai kompromisinis projektas“, – antradienį Seime žurnalistams po metinio prezidento pranešimo sakė A. Armonaitė.

Šalies vadovas Gitanas Nausėda antradienį per metinį pranešimą Seime teigė pasigendantis sutarimo diskusijose dėl vienos lyties asmenų partnerystės įteisinimo.

„Kol kas oponuojančios pusės nesiekia kompromiso, veikiau atvirkščiai, dar labiau gilina takoskyrą ir kaitina ginčą. Pasakysiu trumpai – esu už teisinį tos pačios lyties asmenų bendro gyvenimo sureguliavimą, tačiau nepažeidžiant ir neišplaunant Konstitucijos 38 straipsnio“, – sakė G. Nausėda.

Tikiuosi, kad jį pavyks priimti šioje kadencijoje. Mūsų tikslas – kad visi žmonės būtų lygūs prieš įstatymą.

Jo minimas Konstitucijos straipsnis teigia, kad šeima yra visuomenės ir valstybės pagrindas, o santuoka yra sudaroma laisvu vyro ir moters sutarimu.

A. Armonaitė, komentuodama prezidento pasisakymą tvirtino, kad Laisvės partija dėl partnerystės įteisinimo pasiryžusi „parlamente, politiniame lauke padaryti viską, kalbėtis su visais“.

„Tikiuosi, kad jį pavyks priimti šioje kadencijoje. Mūsų tikslas – kad visi žmonės būtų lygūs prieš įstatymą“, – sakė partijos vadovė.

Seimas gegužę atmetė įstatymo projektą dėl lyčiai neutralios partnerystės įteisinimo, tačiau kitu balsavimu jį grąžino iniciatoriams tobulinti.

Partnerystės įstatymo projektu siūlyta įteisinti tiek vyro ir moters, tiek tos pačios lyties asmenų partnerystę. Projektu partnerystę siūlyta apibrėžti kaip oficialiai registruotą dviejų asmenų bendro gyvenimo faktą, siekiant sukurti, plėtoti, apsaugoti partnerių santykius.

Lietuvoje partnerystė nėra įteisinta nei vyro ir moters, nei vienos lyties poroms. Keli ankstesni liberalių politikų bandymai šalyje įteisinti civilinę partnerystę Seime nepasiekdavo priėmimo stadijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Bobutė

Už aną galą Tėvynę parduotų. Nesiseka jiems, kaip putinui.

Ar jie normalūs?

Laukiu argumentų! Karo akivaizdoje...aš be žodžių

Anonimas

..tokias tezes mete ir naciai-fasistai savo piktadarybiu uzuomazgoje ....pasiryze padaryti viska !...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS