Siūlo atsisakyti baudų nepranešusiems apie įgytą kitą pilietybę | Diena.lt

SIŪLO ATSISAKYTI BAUDŲ NEPRANEŠUSIEMS APIE ĮGYTĄ KITĄ PILIETYBĘ

Seimo opozicijos atstovė Aušrinė Armonaitė siūlo atsisakyti baudų apie įgytą kitos valstybės pilietybę nepranešusiems asmenims.

Iš Administracinių nusižengimų kodekso A. Armonaitė siūlo braukti straipsnį, kuris už nepranešimą apie kitos valstybės pilietybės įgijimą užtraukia 300–850 eurų baudą.

„Tokių baudų turėjimas yra perteklinė priemonė, kuri neskatina Lietuvos turėti platesnę lojalią diasporą“, – pataisos aiškinamajame rašte teigia Laisvės partijos pirmininkė A. Armonaitė.

Parlamentarė argumentuoja, kad referendume dėl dvigubos pilietybės daugiau kaip 73 proc. dalyvavusių pasisakė už liberalesnį reguliavimą, nors priimti Konstitucijos pataisai balsų ir neužteko.

„Anksčiau ar vėliau galimybė turėti Lietuvos ir kitos šalies pilietybę bus numatyta Konstitucijoje, jau šiandien tam yra didelis politinių partijų ir visuomenės palaikymas. Kviečiu tam ruoštis atsisakant piniginių baudų, kurių egzistavimas nesukuria jokios pridėtinės vertės nei valstybei, nei jos diasporai“, – teigė A. Armonaitė.

Kviečiu tam ruoštis atsisakant piniginių baudų, kurių egzistavimas nesukuria jokios pridėtinės vertės nei valstybei, nei jos diasporai.

Gegužę vykusiame referendume už dvigubos pilietybės instituto išplėtimą buvo 73 proc. dalyvavusiųjų arba daugiau kaip 900 tūkst. rinkėjų, bet Konstitucijos pataisai priimti pritrūko apie 300 tūkst. balsų.

Kad Konstitucijos straipsnis dėl pilietybės būtų pakeistas, pataisą privalėjo palaikyti daugiau kaip pusė visų rinkėjų, t. y. ne mažiau kaip 1,23 milijono.

Dabar Konstitucijoje įtvirtinta, kad išskyrus įstatymo numatytus atskirus atvejus, niekas negali būti kartu Lietuvos ir kitos valstybės pilietis. Ši Konstitucijos nuostata keičiama tik referendumu.

Emigravusieji po nepriklausomybės atkūrimo 1990 metų kovo 11 dieną šiuo metu, išskyrus kai kurias retas išimtis, negali turėti dvigubos pilietybės.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Jule

Isvyke po 1990 yra gime ir auge Lietuvoj. Daugelis kovoje uz jos nepriklausomybe. Isvyke dirbe kaip baudziauninkai ir reme savo gimines Lietuvoje. Leido savo sunkiai uzdirbtus pinigus atostogaudami Lietuvoje. Bet jie kazkodel iskirti i kazkokia nesuprantama atstumtuju grupe. Tuo tarpu vaikai, gime uzsienyje, daugelis net nekalbantis lietuviskai, niekada nemate Lietuvos, gali tureti dviguba pilietybe... As jau net nekalbu apie mazu kapuraiciu devetojus. Kur logika?

sita

jav sioniste perdaug sau leidzia ir kas ja ikiso i parlamenta ir taip pilna isdaviku?........

Narkota

Kada narkotikus legalizuosit, sorosine žiurke ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS