Atidėtos pataisos dėl daugiau lietuviškų valandų tautinių mažumų vaikams | Diena.lt

ATIDĖTOS PATAISOS DĖL DAUGIAU LIETUVIŠKŲ VALANDŲ TAUTINIŲ MAŽUMŲ VAIKAMS

  • 0

Seimui antradienį planuota pateikti pataisas dėl daugiau valandų ugdymui lietuvių kalba tautinių mažumų vaikų darželiuose, tačiau klausimas atidėtas.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos seniūnė Rita Tamašunienė prašė klausimą išbraukti iš darbotvarkės, nes frakcija dar nori jas aptarti su ministru.

Už tai, kad Švietimo įstatymo projektas būtų išbrauktas, balsavo 62 Seimo nariai, prieš buvo 24 ir susilaikė 15 parlamentarų.

Vyriausybės inicijuotos Švietimo įstatymo pataisos numato, kad ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programose ugdymui lietuvių kalba būtų skiriamos ne mažiau kaip penkios valandos per savaitę.

Šiuo metu Švietimo įstatyme nustatyta, kad priešmokyklinio ugdymo programoje ugdymui lietuvių kalba skiriamos ne mažiau kaip keturios valandos. Tuo metu ikimokyklinio ugdymo įstaigose ugdymas lietuvių kalba gali vykti pageidaujant vaikų tėvams.

Nauja tvarka dėl daugiau valandų ugdymo lietuvių kalba įsigaliotų nuo rugsėjo.

Ikimokyklinis ugdymas vyksta vaikams nuo vienerių iki penkerių ar šešerių metų, o priešmokyklinis – nuo penkerių arba šešerių metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS