Baltijos ir Šiaurės šalių parlamento vadovų susitikime laukiamas O. Turčynovas | Diena.lt

BALTIJOS IR ŠIAURĖS ŠALIŲ PARLAMENTO VADOVŲ SUSITIKIME LAUKIAMAS O. TURČYNOVAS

  • 2

Rugpjūčio antroje pusėje Palangoje rengiamame Baltijos ir Šiaurės šalių parlamentų pirmininkų susitikime laukiamas ir Ukrainos Aukščiausiosios Rados vadovas Oleksandras Turčynovas.

„O.Turčynovas prieš keletą savaičių patvirtino dalyvavimą, bet ar jis galės atvykti, priklausys nuo situacijos Ukrainoje“, - BNS sakė Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės sekretoriato vadovas Mantvydas Bekešius.

Susitikime Palangoje taip pat dalyvaus Danijos Folketingo pirmininkas Mogensas Lykketoftas (Mogensas Liuketoftas), Estijos Rygikogo pirmininkas Eikis Nestoras, Islandijos Altingo vadovas Einaras Kristinnas Gudfinnssonas (Einaras Kristinas Gudfinsonas), Latvijos Saeimos pirmininkė Solvita Abuoltinia, Norvegijos Stortingo vadovas Olemicas Thommessenas (Olemicas Tomesenas), Suomijos Eduskuntos pirmininkas Eeras Heinaluomas, Švedijos Riksdago pirmininkas Peras Westerbergas (Peras Vesterbergas).

Pasak M.Bekešiaus, pagrindinės susitikimo Palangoje temos - Rytų partnerystės dimensija, regiono saugumas, galimas tolesnis Europos Sąjungos (ES) raidos scenarijus, fiskalinės ir monetarinės sąjungos perspektyva, ES Viduržemio jūros regiono ekonominis vystymasis, Baltijos jūros regionas ir Arkties strategija.

Šiaurės ir Baltijos valstybių parlamentų pirmininkų susitikimas Lietuvoje vyks rugpjūčio 18–20 dienomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

taip

Ka zmones galvos apie Lietuva jei turcinomas laukiamas svecias Ukrainos pilieciu zudynea ant jo sazines Europos sajunga neturi leisti ivaziuoti tokiem fasistam kaip turcinovas jaiceniukas avakovas ir kitiem banditam

teisybė

JOKIA VALDŽIA NEVERTA NEI LAŠO ŽMONIŲ KRAUJO,,,,,,,,,LIETUVA GALĖTU INICIJUOTI , ŽUDIKO P. POROŠENKOS PERDAVIMĄ Į GAGOS TRIBUNOLĄ IR NUTEISTI KAIP KARO NUSIKALTĖLI SAVO PILIEČIŲ ŽUDIKĄ.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS