Baltijos šalys, Lenkija – prieš rusų dalyvavimą olimpinėse žaidynėse su neutralia vėliava | Diena.lt

BALTIJOS ŠALYS, LENKIJA – PRIEŠ RUSŲ DALYVAVIMĄ OLIMPINĖSE ŽAIDYNĖSE SU NEUTRALIA VĖLIAVA

Baltijos šalys, Lenkija pasisako prieš rusų ir baltarusių atletų dalyvavimą olimpinėse žaidynėse ir su neutralia vėliava.

Tą antradienį Rygoje pareiškė Latvijos užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius.

„Visi sutinkame, kad kol Rusija, remiama Baltarusijos, tęsia neišprovokuotą tiesioginę agresiją prieš Ukrainą, toks žingsnis neturėtų būti remiamas, jis yra nepriimtinas“, – žurnalistams Rygoje sakė Latvijos diplomatijos vadovas.

Jis ragino tarptautinę bendruomenę išreikšti aiškią ir vieningą poziciją šiuo klausimu.

Tarptautinis olimpinis komitetas praėjusią savaitę pasiūlė, kad rusai ir baltarusiai 2024 metų Paryžiaus olimpinėse žaidynėse galėtų dalyvauti kaip neutralūs sportininkai.

Komitetas pareiškė, kad „jokiam sportininkui neturėtų būti užkirstas kelias dalyvauti varžybose vien dėl savo paso.“

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė pirmadienį BNS sakė, kad dauguma olimpinių sporto šakų tarptautinių federacijų yra suspendavusios Rusiją ir Baltarusiją, tad šių šalių sportininkai ir taip negalės dalyvauti atrankose į olimpines žaidynes.

Ji svarstė, kad šis Tarptautinio olimpinio komiteto pareiškimas buvo „daugiau įspėjimas, kad tie, kurie bus atrinkti, negalės demonstruotis, kad jie yra iš Rusijos“, mat ne visos federacijos yra suspendavusios rusų sportininkus ir jie gali dalyvauti atrankose į žaidynes.

LTOK žiniomis, Rusijos ir Baltarusijos sportininkų individualiose sporto šakose nesuspendavo trys tarptautinės federacijos – lauko teniso, stalo teniso ir dviračių.

Gairės: Lenkija, Baltijos šalys, rusų sportininkai, Olimpiada, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS