Bendradarbiavimo per sieną programą Lietuva ir Latvija tęs be Baltarusijos | Diena.lt

BENDRADARBIAVIMO PER SIENĄ PROGRAMĄ LIETUVA IR LATVIJA TĘS BE BALTARUSIJOS

Europos Sąjungos (ES) finansuojamus Bendradarbiavimo per sieną programos projektus Lietuva ir Latvija kol kas tęs be Baltarusijos, trečiadienį Vyriausybės pasitarime informavo vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė.

Pasak jos, Vidaus reikalų ministerija, „atsižvelgdama į Baltarusijos Respublikoje susiklosčiusią politinę situaciją“, taip pat į spalio 12 dieną  Europos Sąjungos Tarybos pateiktas išvadas dėl Baltarusijos, jau yra sustabdžiusi vykdomų projektų mokėjimus. Ministerija taip pat užklausė Europos Komisijos rekomendacijų dėl tolesnių veiksmų.

R. Tamašunienė teigė, jog sustabdžius mokėjimus suplanuotiems projektams, ministerija gavo užklausų tiek iš Latvijos, tiek iš Lietuvos institucijų dėl tolesnio jų įgyvendinimo.

„Europos Komisija konkrečių rekomendacijų nepateikė, bet išsakė rekomendacijas dėl griežtesnės projektų priežiūros ir kontrolės. Atsižvelgdami į tai, teikiame Vyriausybės pasitarimo protokolo projektą, kurio tikslas – pritarti, kad programa toliau būtų įgyvendinama Vidaus reikalų ministerijai, kuri atlieka programos valdymo institucijos funkcijas, mokant programos lėšas tik Latvijos ir Lietuvos projektų vykdytojams“, – pranešė ji.

Taip pat gruodžio 31-ąją žadama pristatyti, kaip sekasi įgyvendinti programą be Baltarusijos.

„Taip bandome valdyti rizikas, nes nežinome, ar pervestos lėšos bus panaudotos pagal paskirtį“, – sakė R. Tamašunienė.

2015-ųjų lapkričio pabaigoje patvirtintai programai, pagal kurią įgyvendinami bendri su Baltarusija projektai, skirta 74 mln. eurų ES lėšų.

Finansavimas numatytas 80-čiai bendrų projektų įgyvendinti, iš jų pasirašyta 50-ies bendrų projektų paramos sutartys, buvo numatyti avansiniai mokėjimai visoms trims šalims. Tarp numatytų projektų – pasienio infrastruktūros, telekomunikacijų modernizavimas, įvairios kultūrinės, švietimo, sveikatos, aplinkos apsaugos sričių ir kitos iniciatyvos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

nemalkit su.....o

juk jie ne euroturgelio o rusu bendrininkai nereikejo kistis i sizydjankiu sukurta polit bardaka ir butu viskas okey dabar ikaskit suniui i uodega kuris jau pabego ir patys latviai su estais nuo to /viskelio/ senai atsuko nugaras pamate kad lithuanija vakdo kgb istynemafija?...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS