A. Bilotaitė Ispanijoje dalyvaus ES vidaus reikalų ministrų tarybos susitikime | Diena.lt

A. BILOTAITĖ ISPANIJOJE DALYVAUS ES VIDAUS REIKALŲ MINISTRŲ TARYBOS SUSITIKIME

  • 3

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė ketvirtadienį išvyksta dviejų dienų vizito į Ispaniją, kur dalyvaus neformaliame Europos sąjungos (ES) vidaus reikalų ministrų tarybos susitikime.

Kaip pranešė ministerija, ES ministrų susitikime ministrė A. Bilotaitė aptars kovą su organizuotu nusikalstamu, prekyba narkotikais. Didelį dėmesį vidaus reikalų ministrė skirs nepilnamečių narkotinių medžiagų vartojimo paplitimo ir prevencijos klausimams.

Pasak A. Bilotaitės, neteisėta narkotikų apyvartos mastai auga, jų platinimo ir vartojimo problema aktuali tarp jaunimo bei mokyklose.

„Kovojant su narkotikų plitimu labai svarbus teisėsaugos institucijų glaudus bendradarbiavimas Europos Sąjungos lygiu. Lietuvoje dedame visas pastangas, kad narkotinių medžiagų vartojimas sumažėtų – diegiame priemones efektyvesnei stebėsenai ir kontrolei švietimo įstaigose“, – sako ji.

ES vidaus reikalų ministrai taip pat aptars būtinus teisinio reglamentavimo pokyčius siekiant sukurti saugesnę skaitmeninę aplinką.

ES ministrų susitikime dėmesys bus skirtas ir Europos Sąjungos atsakui į neteisėtą migraciją, vidaus saugumo iššūkiams, susijusiems su Rusijos vykdoma agresija prieš Ukrainą.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Curwa

Kada bus pensijos indeksuotos

"Apsiašarojau" \\\\\.../////

"ministrė" Dieve,Dieve gelbėk nuo tokių "ministrų".

kaunietis

Ir ka ta vista besmegene ten gali pasakyti? Nebent vesis Pozela kartu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS