Biudžeto ir finansų komitetui vietoj S. Jakeliūno vadovaus V. Ąžuolas | Diena.lt

BIUDŽETO IR FINANSŲ KOMITETUI VIETOJ S. JAKELIŪNO VADOVAUS V. ĄŽUOLAS

Seimo Biudžeto ir finansų komitetui (BFK) vadovaus Seimo narys ūkininkas Valius Ąžuolas, iki šiol dirbęs šiame komitete.

Už jį balsavo 7 komiteto nariai, susilaikė du – pats V. Ąžuolas ir konservatorius Mykolas Majauskas. Naujojo komiteto vadovo rinkimuose nedalyvavo socialdarbietis Andrius Palionis ir „valstietis“ Viktoras Rinkevičius. 

M. Majauskas tokį savo balsavimą aiškino tuo, kad V. Ąžuolui stinga valstybės finansų valdymo patirties.

Į M. Majausko priekaištus, kad Vyriausybė trupėjimas, susijęs su  koalicijos reikalavimais dėl tam tikrų išlaidų, gali pakenkti šalies finansų tvarumui, V. Ąžuolas pareiškė „pavojaus nematąs“.     

V. Ąžuolas pažadėjo, kad 2020 metų valstybės biudžeto svarstymas bus kitoks nei iki šiol – komitetas labiau, negu iki šiol, gilinsis, kam skiriami valstybės asignavimai.

„Reikia to aiškumo daugiau, planuoju, kad daugiau to vaizdo (kam skiriamos lėšos – BNS) būtų matyti“, – sakė V. Ąžuolas. 

Jis taip pat žadėjo daugiau dėmesio skirti parlamentinei kontrolei: „Dažniau šiek tiek daryti. Ne komisijų pagrindu. Kaip su keliais sekasi, kaip su geležinkeliais... Kad tas atgalinis ryšys būtų“.  

Socialdemokratė Rasa Budbergytė teigė norinti, kad komiteto parlamentinė kontrolė išsiplėstų į tas finansų sektoriaus sritis, į kurias komitetas iki šiol neturėjo galimybių nueiti, – į sudėtingas finansų rinkos ir kapitalo rizikos sritis. 

V. Ąžuolas pakeitė Stasį Jakeliūną, išrinktą į Europos Parlamentą. Abu jie priklauso Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijai.

Žemės ūkio akademijoje V. Ąžuolas pernai įgijo agroekologijos magistro laipsnį.

Galutinai dėl naujos sudėties BFK vadovybės Seimas balsuos vėliau.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Italas

Pamušta akis susiaurina akiratį, bet praplečia patirtį.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS