A. Butkevičius: uždrausdama „RTR Planeta“ transliaciją komisija pasielgė atsakingai | Diena.lt

A. BUTKEVIČIUS: UŽDRAUSDAMA „RTR PLANETA“ TRANSLIACIJĄ KOMISIJA PASIELGĖ ATSAKINGAI

  • 3

Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK), trečiadienį trims mėnesiams uždraudusi retransliuoti visą rusiško kanalo BNS programą, pasielgė atsakingai, mano ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius.

„Nemanau, kad yra perspausta – manau, kad pasielgė labai atsakingai. Jau kurį laiką apie tai buvo kalbama, ir aš manau, kad ir Lietuvos žmonės, kurie žiūrėjo šitą kanalą, galėjo susipažinti, kad labai daug melagingos informacijos buvo pateikta apie Lietuvą“, – interviu Žinių radijui ketvirtadienį sakė A.Butkevičius.

Anot komisijos, televizija savo laidose kurstė karą ir neapykantą bei pakartotinai pažeidė Visuomenės informavimo įstatymą. Komisija teigia, kad apie pažeidimus ir planuojamas taikyti priemones pranešė Europos Komisijai. Sprendimas įsigalios balandžio 13 dieną.

Kaip BNS patvirtino komisijos pirmininkas Edmundas Vaitekūnas, tokia procedūra taikoma pirmą kartą Europos Sąjungoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

laikas parodis

Lietuvoje įsiviešpatavo laukinis fašizmas....viską draudžiama kas yra tiesa........taip darė Hitleris.........bet jam ateis galas.......liaudis atsirinks per rinkimus......kas yra kas.....

Anonimas

gerb BUTKEVICIAU neteisingas sprendimas jus zmoniu atsiklausete mes mokame pinigus ir mes pasirenkame ka norim ziureti ir ta diena as pati ziurejau laida ir jokio kurstymo ir propogandos nebuvo o jau jusu valdzia tikrai daro nesamones ir didesnes propogandos kaip lietuvoje nera teks kabelines atsisakyti galvosime kitaip ka daryt ko Jus bijote teisybes ka diktuoja ta ir daro

as

Nepremjeras; sprendimas idiotiskas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS