Buvusiam Seimo nariui vėl tapus Seimo nariu siūloma nemokėti išeitinės išmokos | Diena.lt

BUVUSIAM SEIMO NARIUI VĖL TAPUS SEIMO NARIU SIŪLOMA NEMOKĖTI IŠEITINĖS IŠMOKOS

Antradienį Seimui planuojama pateikti Statuto pataisas, siūlančias į parlamentą nebeišrinktiems Seimo nariams išeitinę išmoką mokėti dalimis.

Jos mokėjimas būtų nutraukiamas, jeigu buvęs Seimo narys, vadovaujantis Seimo rinkimų įstatymu, vėl taptų Seimo nariu, pradeda eiti valstybės tarnautojo pareigas ar priimamas į darbą valstybės ar savivaldybės įstaigoje, viešojoje įstaigoje, kurių savininkė yra valstybė arba savivaldybė, ar Lietuvos banke.

Tai numatančias Seimo statuto pataisas parlamentarų grupės vardu ketina pristatyti Seimo TS-LKD frakcijos seniūnė,  Seimo vicepirmininkė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Statuto pataisomis siekiama išvengti dvigubų išmokų (išeitinės išmokos ir atlyginimo už darbą) mokėjimo iš tapataus pobūdžio šaltinių ir taip taupyti nacionalinio biudžeto lėšas.

Taip bus išvengta dvigubų išmokų (išeitinės išmokos ir atlyginimo už darbą) mokėjimo iš tapataus pobūdžio šaltinių.

„Taip bus išvengta dvigubų išmokų (išeitinės išmokos ir atlyginimo už darbą) mokėjimo iš tapataus pobūdžio šaltinių, todėl Seimo narių išeitinėms išmokoms būtų reikalinga žymiai mažesnė suma ir taip būtų reikšmingai sutaupomos nacionalinio biudžeto lėšos. Be to, toks išeitinių išmokų mokėjimas derėtų su išeitinės išmokos paskirtimi ir esme, t.y. finansine parama netekus pajamų“, – sakoma dokumento aiškinamajame rašte.

Šiuo metu Seimo statute numatyta, kad visa išeitinė išmoka mokama iš karto nutrūkus Seimo nario įgaliojimams. Statute nenumatyta, kad jos mokėjimas nutraukiamas buvusiam Seimo nariui vėl tapus Seimo nariu ar pradėjus eiti valstybės tarnautojo pareigas, ar priėmus į darbą valstybės ar savivaldybės įstaigoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Diktatoriai...

Tokiems ir už tokį darbą apskritai nieko mokėti nereikia ir išvis laikas tuos visus parazitus lauk vyti... Kiek milijonų jei ne milijardu Lietuva sutaupytu, būtų galima pradėti atidavinėti skolas ir pradėt tapti nepriklausoma valstybe o ne pašalpiniais kaip su šitais parazitais...

butina

Nejaugi Skardzius negrazins gauta iseitine ir dabar vel gaudamas tukstantini atlyginima slykstu kada sitaip skurdinama valstybe vieni lobsta is valstybes izdo o kiti kaip pensininkai atsidure ant skurdo ribos Butina ir privalo Skardzius grazinti gauta issmoka nes vel pateko prie riebaus lovio

Skardžius aferistas išmokas Privalo gražinti

Skardžius aferistas išmokas Privalo gražinti 100 procentų
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS