CNN: Vilniuje V. Zelenskis pasitiktas kaip roko žvaigždė | Diena.lt

CNN: VILNIUJE V. ZELENSKIS PASITIKTAS KAIP ROKO ŽVAIGŽDĖ

  • 0

Antradienį Vilniuje vykusiame NATO viršūnių susitikime Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sulaukė didžiulio palaikymo iš minios susirinkusiųjų ir kai kurių Aljanso lyderių nuolaidų, rašo CNN.

Leidinio teigimu, Ukrainos prezidentas Lietuvos sostinėje buvo sutiktas kaip roko žvaigždė.

V. Zelenskis prieš susitikimą pareiškė, kad nori, jog NATO įsipareigotų dėl konkretaus Ukrainos įstojimo į Aljansą termino, ir perspėjo, kad to nepadarius šalies narystė gali tapti derybų objektu būsimose derybose su Rusija.

Tačiau nors Ukrainos sąjungininkės NATO dar kartą patvirtino savo paramą Kyjivo narystės siekiui, kada tai bus, kol kas neaišku.

Ukraina per viršūnių susitikimą laimėjo vieną didelę nuolaidą, nes NATO sutiko supaprastinti stojimo procesą pašalindama pagrindinę kliūtį. „Mes sutikome panaikinti narystės veiksmų plano reikalavimą. Atsižvelgiant į tai Ukrainos narystės kelias bus vienos pakopos, o ne dviejų“, – antradienį žurnalistams sakė NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas.

V. Zelenskio kalba Lukiškių aikštėje

T. Biliūno/BNS nuotr.

Pasak jo, skubiausia užduotis dabar yra užtikrinti, kad Ukraina laimėtų, nes jei nenugalės, nėra jokio narystės klausimo, apie kurį būtų galima diskutuoti.

NATO sąjungininkės taip pat pakartojo smerkiančios „Rusijos akivaizdžius tarptautinės teisės, Jungtinių Tautų Chartijos ir ESBO įsipareigojimų bei principų pažeidimus“.

„Mes nepripažįstame ir niekada nepripažinsime neteisėtų ir neteisėtų Rusijos aneksijų, įskaitant Krymą. Rusija negali būti nebaudžiama už karo nusikaltimus ir kitus žiaurumus – tokius kaip išpuoliai prieš civilius ir civilinės infrastruktūros sunaikinimas“, – sakoma pareiškime.

Gairės: karas Ukrainoje, Volodymyras Zelenskis, sutikimas Vilniuje, NATO susitikimas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS