D. Gaižauskas apie į Baltarusiją vyksiančią grupę: jai vadovaus G. Kirkilas | Diena.lt

D. GAIŽAUSKAS APIE Į BALTARUSIJĄ VYKSIANČIĄ GRUPĘ: JAI VADOVAUS G. KIRKILAS

Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Dainius Gaižauskas teigia, kad jo vadovaujamame komitete antradienį buvo aptartas į Baltarusiją vyksiančios darbo grupės sudarymas. Komiteto vadovas informuoja, kad grupei planuoja vadovauti „socialdarbiečių“ lyderis Gediminas Kirkilas, ją sudarys trys valdančiųjų ir trys opozicijos atstovai. Visgi D. Gaižauskas sako, kad apie konkrečius delegacijos Baltarusijoje uždavinius kalbėti dar anksti, išvykimo data, pasak jo, taip pat dar nežinoma.

„Komitetas sudaro darbo grupę, kurią vėliau suderins su Užsienio reikalų ministerija, su kitų komitetų nariais. (Sudaryta delegacija – ELTA) vyktų į Baltarusiją stebėti įvykių. Ją sudaro trys opozicijos ir trys pozicijos nariai“, – antradienį po NSGK posėdžio teigė D. Gaižauskas.

NSGK vadovas informuoja, kad grupei planuoja vadovauti Seimo narys G. Kirkilas, joje taip pat pozicijai atstovaus pats D. Gaižauskas bei Arūnas Gumuliauskas, o opozicijos atstovai – Arvydas Anušauskas, Laurynas Kasčiūnas ir Dovilė Šakalienė.

D. Gaižauskas akcentuoja, kad grupės tikslas būtų stebėti įvykius bei situacijos kaitą Baltarusijoje, koncentruojantis į žmogaus teisių pažeidimus ir kitus Baltarusijos režimo vykdomus neteisėtus veiksmus. Visgi NSGK vadovas pabrėžia, kad apie konkretesnius grupės uždavinius kalbėti dar anksti, ir sako, kad kol kas sunku numatyti ir galimą išvykimo į Baltarusiją datą.

„Turėtume susisėsti trijų komitetų nariai ir apsispręsti dėl mūsų darbotvarkės, plano, ką mes numatytume daryti, nes išties tų kliūčių taip pat yra nemažai, Baltarusija gali ir neįsileisti, vėliau yra saviizoliacijos klausimas ir t.t. Dėl to nusprendėme, kad narių būtų keli, ne vienas, ne du, jeigu jie turėtų pakeisti vienas kitą“, – sakė jis.

Taip pat D. Gaižauskas informuoja, kad NSGK komiteto posėdyje buvo aptarti naujausi įvykiai Baltarusijoje, išklausyti Karinės žvalgybos, Valstybės saugumo departamento, Užsienio reikalų ministerijos, Krašto apsaugos ministerijos atstovai. NSGK vadovas pažymėjo, kad kol kas tiek Baltarusijoje, netoli Lietuvos sienos vykstančios pratybos, tiek apskritai įvykiai kaimyninėje šalyje grėsmės nekelia.

„Tikrai kol kas jokių grėsmių nematome, tačiau stebime situaciją labai akylai ir vertiname kiekvieną jų padarytą judesį“, – patikino jis.

D. Gaižauskas taip pat akcentuoja, kad kol kas apie galimą Rusijos intervenciją į Baltarusiją kalbėti yra anksti, tačiau pripažįsta, kad tokia galimybė išlieka.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

asa

Gera proga nebeisileisti bebru atgal i LT.

Ir vėl veidmainystė patryjotų ?

Į prezidento rinkimus Lietuvos stebėtojai atsisakė važiuoti ? O dabar stebės ? Kaip nusibodo tas ne nuoseklumas . ..

Zose

prajuokino , sitie lietuviski papuasai vaziuos mokinti kaip gyventi baltarusius! Lietuvoje viskas gerai!?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS