D. Gaižauskas rėžė apsaugos atsisakyti norinčiai I. Šimonytei: „žolės“ neina parūkyti? | Diena.lt

D. GAIŽAUSKAS RĖŽĖ APSAUGOS ATSISAKYTI NORINČIAI I. ŠIMONYTEI: „ŽOLĖS“ NEINA PARŪKYTI?

  • 118

Seimas balsų dauguma pritarė Seimo pirmininkės ir premjerės teiktoms įstatymo pataisoms, kad jos ir Seimo pirmininko bei premjero pareigas ateityje eisiantys asmenys laisvu nuo darbo metu nebebūtų saugomi Vadovybės apsaugos tarnybos pareigūnų. Tačiau pataisų svarstymas parlamente virto patyčiomis iš moterų, praneša LNK.

„Gerbiamoji premjere, aš žmogiškai jus suprantu, nes Seimo pirmininkė ir jūs, ministre pirmininke, irgi žmonės ir kartais kyla noras paskuti į kairę, tai nevalia, kad iš paskos maklinėtų kažkokie apsauginiai. Mano klausimas būtų toks: ar jūs nemanote, kad ir kiti pareigūnai turėtų atsisakyti apsaugos, ypač buvę pareigūnui, pvz., buvę prezidentai, Aukščiausiosios Tarybos pirmininkas? Jiems juk tikrai negresia jokia grėsmė“, – per posėdį sakė Seimo narys Artūras Skardžius.

„Gerbiamas kolega, jūs dar neseniai pergyvenote, ką darys mano apsauga, kai aš būsiu šaulių pratybose, o dabar jūs pergyvenate, kad galiu be jų priežiūros nusukti į kairę. Man atrodo, turint noro, į visas puses visais atvejais galimybių nusukti yra. Bet kalbant apie valstybės vadovus, valstybės vadovas yra vienas, dėl tos priežasties čia jokių keitimų nėra siūloma, taip pat ir buvusiems valstybės vadovams tai nenumatyta. Galiausiai, tai ne mano ir ne Seimo pirmininkės prerogatyva, nors jeigu Seime tokių pasiūlymų būtų, tai Seimas turėtų svarstyti. Bet šiuo atveju mes su Seimo pirmininke teikiame tuos pasiūlymus, kuriuos iš savo praktikos matome kaip galimus spręsti paprasčiau“, – atkirto jam Ingrida Šimonytė.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Į diskusiją prisijungė ir Seimo narys Dainius Gaižauskas.

„Na, kaip jūsų nekritikuoti su tokiais įstatymų projektais? Na, jūs tikrai laisvamaniai. Pagaliau pagalvokite: apsauga skirta ne tik dėl jūsų saugumo. Apsauga taip pat skiriama tam, kad mus visus, valstybę, piliečius apsaugotų nuo galimai jūsų neteisėtų veiksmų, kad neprieitų prie jūsų su dėžutėm, kad nesugalvotumėt kada „žolės“ parūkyti. Ką jums padarė tie liberalai, kad konservatoriai pradėjo teikti Partnerystės įstatymus, pradėjo teikti tokius įstatymus, kurie šalintų nuo jūsų apsaugą? „Žolės“ eis parūkyti? Ką tie „laisviečiai“ jums daro, kad jus taip provokuoja, šantažuoja, kad jūs patys stovit, raudonuojat ir tokius įstatymo projektus teikiat?“– rėžė D. Gaižauskas.

Ką jums padarė tie liberalai, kad konservatoriai pradėjo teikti Partnerystės įstatymus, pradėjo teikti tokius įstatymus, kurie šalintų nuo jūsų apsaugą.

Seimo nario žodžiai I. Šimonytę prajuokino. Ji sakė nežinojusi, jog apsauga skirta ją sekti.

„Gerbiamas kolega, jūs turbūt žinote, kad mane galima išprovokuoti vienam kitam žodžiui, bet negalima išprovokuoti dalykams, kuriais aš netikiu. Tai, kad mano nuomonė partnerystės ir kitais klausimais yra ta, kurią aš deklaruoju daugybę metų, nėra jokios paslapties. Bet tai, ką jūs sakote, kad apsauga man reikalinga tam, kad mane sektų, man yra tikrai didelė naujiena, nes aš niekada taip negalvojau“, – atsakė jam I. Šimonytė.

„Išties kalbame apie labai rimtą įstatymo projektą, bet turinys išėjo nerimtas. Gerbiamos moterys, kreipiuosi į jus, Seimo pirmininke ir premjere, gal jums ir atrodo moteriška, kad nereikia tos apsaugos, gal jums norisi moteriškai pakalbėti tarp mergaičių. Bet neįsižeiskite. Apsauga reikalinga ne tik tam, kad jus apsaugotų nuo kažkokių grėsmių, bet ir dėl skaidrumo, kad nedori draugai ar kolegos negalėtų prie jūsų paslapčia prieiti, kažką pasiūlyti ir t. t. Tai išties veikia ir prevenciškai, todėl nereikia rimtų dalykų sumenkinti. Apsauga tikrai turi būti, o jei jums netinka šios pareigos, galite jų atsisakyti dėl laisvės“, – pabrėžė darkart D.  Gaižauskas.

Jam atsakyti panoro ir Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„Gerbiamas kolega, labai apmaudu, kad jūs sugebate suvokti šį įstatymo projektą tik per savo vyriškumo prizmę. Tai visiškai su tuo nesusiję“, – trumpai tarė ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (118)

Nu

Šaunuolis.Uzskaitau

Cha cha cha

Karbauski, ganyk savo vištas. Jų choras išsiderino - kiekviena karksi savaip, o viena net Gaižauską pamėgdžioja.

?????????????? \\\\\.../////

Kokia tenai žmoga šalia D.G stovi?????????????
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS