D. Grybauskaitė apie J. Šiugždinienės išlaidas: tokių situacijų prie manęs nebūtų | Diena.lt

D. GRYBAUSKAITĖ APIE J. ŠIUGŽDINIENĖS IŠLAIDAS: TOKIŲ SITUACIJŲ PRIE MANĘS NEBŪTŲ

Buvusi šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė, komentuodama švietimo ministrės Jurgitos Šiugždinienės išlaidų Kauno taryboje situaciją,  sako, kad jai esant pareigose „tokių situacijų nebūtų buvę“.

„Na, čia retorinis klausimas, labai sąlyginis. Prie manęs, tokių situacijų nebūtų buvę“, – žurnalistams ketvirtadienį Seime kalbėjo D. Grybauskaitė.

Pastaruoju metu keliami klausimai dėl Jurgitos Šiugždinienės išlaidų jai dirbant Kauno miesto savivaldybės tarybos nare 2019–2020 metais. Ji iš viso paėmė 13,8 tūkst. eurų išmokų.

Vilniaus apygardos prokuratūra antradienį pradėjo tyrimą dėl galimai pažeisto viešojo intereso skiriant išmokas Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariams. Taip pat viešojo intereso tyrimai vyksta Tauragės bei Kauno miesto ir rajono savivaldybėse.

Ikiteisminiai tyrimai dėl galimo piktnaudžiavimo vyksta Neringoje, Šiauliuose, Mažeikiuose, Šilutėje ir Pagėgiuose.

Trečiadienį taip pat paaiškėjo, jog kultūros ministro Simono Kairio išlaidos jam dirbant Kauno taryboje siekė daugiau kaip 35 tūkst. eurų, o finansų ministrės Gintarės Skaistės – daugiau kaip 20 tūkst. eurų. S. Kairys taryboje dirbo šešerius su puse metų, G. Skaistė – ketverius metus.

Praktiškai visas politinis elitas dasidurdavo atlyginimą įvairiais neskaidriais būdais ir ta sistema buvo tokia sukurta, kad tai buvo galima daryti.

„Na, čia nuėjome į detales. Problema pasimatė, kad tai yra ilgametė ir sisteminė. Praktiškai visas politinis elitas dasidurdavo atlyginimą įvairiais neskaidriais būdais ir ta sistema buvo tokia sukurta, kad tai buvo galima daryti. Manau, kad dabar svarbiausia nepradėt gaudyt po vieną, tai bus vos ne, didesnė pusė politikų tiek savivaldoje, tiek Seime, tiek visu kitur“, – kalbėjo kadenciją baigusi šalies vadovė.

Anot D. Grybauskaitės, būtina kuo skubiau teikti įstatymines pataisas ir pasiūlymus, nes susidrausi situacija menkina pasitikėjimą politikais.

„Kiek girdžiu, tai Seime jau yra aptarinėjama, tai reikia spręsti, kad tokių sąlygų taip piktnaudžiauti nebūtų. Dabartinė situacija atrodo labai blogai per demokratinės, politinės sistemos degradaciją“, – sakė ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (45)

>zip

ji kaip tik tylėjo - jai buvo ne lygis nuolat su Tauta ar žurnalistais bendrauti. Ji su e-mail'ais susirašinėjo ir zadanijas davinėjo. O dar prisiminkim kap ji m yš dama veržėsi į prezidentus vietoj Pakso Kaip jie su Tata neišlindo iš TV ekranu ragindami neit balsuot už Žemės Referendumą..Niekas nieko nepamiršo. Tik trumpo proto kvaileliai neatsimena ką šita boba išdarinėjo ir kap elgėsi kai buvo daukantynėj. Viena iš didžiausiu aferistų aukščiausiuose LR valdžios postuose. Tegu eina pas garbaravičius Gal dar viena kadensija nupirks

NEPAMIRŠK, kad

mes visi mylim pinigus . Ir taip 30 m.

zip

Grybauskaitė negavo rimtų pareigų ES tai grįš atgal į prezidentūrą? Nenustebsiu jei ir tapino ardymasis tai plano dalis. O prie grybauskaitės butent suklestėjo vietiniai piniguočiai. daug rėkavo iš tribūnos o ką padarė?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS