D. Grybauskaitė: bukas užsispyrimas ir klaidų neigimas – tai yra nusikalstama | Diena.lt

D. GRYBAUSKAITĖ: BUKAS UŽSISPYRIMAS IR KLAIDŲ NEIGIMAS – TAI YRA NUSIKALSTAMA

Kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad viena didžiausių iki šiol darytų klaidų – vilkinti sprendimai dėl koronaviruso tyrimų plėtimo, o šiuo metu būtina testuoti visus, neišvengiamai kontaktuojančius su galbūt užsikrėtusiaisiais.

„Tokioje situacijoje pirmiausia reikia klausyti epidemiologų, ne politikai turi spręsti, ką testuoti ir kiek testuoti, tai turi mums sakyti profesionalai gydytojai ir čia yra didžiausios mūsų klaidos. O dabar testuoti būtina visus, kurie privalo dirbti – tai yra ir pardavėjai, ir vaistininkai, ir gydytojai. Visi, kas turi eiti ir kontaktuoti, kitaip neapsaugosime savo žmonių ir negalėsime sustabdyti tos pandemijos plitimo tempo“, – interviu Lietuvos radijui antradienį kalbėjo D. Grybauskaitė.

Anot jos, visą pasaulį netikėtai užklupus koronaviruso sukeltai krizei pasiruošti buvo itin sunku, todėl klaidos yra neišvengiamos ir jų dar bus. Tačiau, pasak D. Grybauskaitės, yra nusikalstama klaidas neigti bei neskubėti jų taisyti.

„Klaidos galimos ir suprantamos, bet jas būtina labai greitai taisyti. O bukas užsispyrimas ir neigimas tų klaidų – tai yra nusikalstama. Ir didžiausias pavyzdys – testavimas, buvo neigiama apskritai, kad jo reikia, kad jo reikia plačiau, ir dabar mes prarandame gydytojus, uždarome dalį savo gydymo įstaigų vien todėl, kad gydytojai nebuvo testuojami“, – sakė buvusi šalies vadovė.

Klaidos galimos ir suprantamos, bet jas būtina labai greitai taisyti.

„Dabar ir neklausom, ir negirdim ir neigiame, kol kas iš šios stadijos neišeinam“, – pridūrė ji.

D. Grybauskaitė vadovauja Finansų ministerijos įsteigto koronaviruso pasekmių mažinimo fondo tarybai. Pirmosios į šį fondą surinktos lėšos bus skiriamos medikams ir ligoniams – perkamos apsaugos priemonės, reagentai ir kita medicininė įranga. 

Rašyti komentarą
Komentarai (89)

Bukiausiai

Kad tokia esi mažai kas įtarė. Svaidykis savo skraidančiais epitetais tik ne lLietuvoje. Ugningos frazės būdingos 2 -viem lansbergiui + grybauskaitei nu ir kas.Užsiknyskit abu su savo epitetais ir kerštingumu-seniai tapot atmainom.Nė vienas pasaulio buvęs vadovas per koronovirusą nesielgia.Gėda!Gėda!Gėda!

Mhh

Tik bukas žmogus negali suprasti, kad tikrinti gali tik tiek, kiek turi reagentų. Kas būtų, jei per porą dienų būtų išnaudoję visus?

Tulpei

Tulpė pasireiškė-patvoryje tik dygsta, o Lietuvos padangėje jau iškleidusi "žiedus" tranko viską. Vyrai tyli-leidžia Šapoka atiduoda skolą.Pasrodo jos pagalba gavo fin. Ministro postą ir atsidėkodamas jai įteikia viruso fondui vadovauti.Apsurdas su fondu-žiniasklaida ruporui yra, pinigai žmonių okei bus rinkimams-parama konservoms,.Viskas numatyta .Tai šauni Grybė. TAI gerai suveikė-konservos su pasiūlymzis kenkti, versti valdžią net pasitelkė liberalus-Grubliauską, Šimašių, Čmilytę ir kt.Varo Dedulės lansbergio chebra, varo neatsigręždama vėl Grįžta KGB "dedule" Siaubas...!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS